ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Εγκαταλείπουν τη Ρωσία οι Coca-Cola, PepsiCo, McDonald’s και Starbucks

Επιχειρηματικοί κολοσσοί

Ριάνα Στυλιανού

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η λίστα με τις επιχειρήσεις ς που "παγώνουν" τις δραστηριότητές τους στη Δύση ολοένα και μεγαλώνει.

Τερματισμό στις πωλήσεις των αναψυκτικών τους, ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης 8 Μαρτίου, οι Coca-Cola Co και η PepsiCo Inc. Η Coca-Cola ανακοίνωσε πως αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, αναφέροντας σε μια ανακοίνωση ότι "θα συνεχίσει να αξιολογεί την κατάσταση και τις εξελίξεις". Όσον αφορά την PepsiCo, η ανακοίνωσή της έλεγε πως αναστέλλει την πώληση αναψυκτικών στη Ρωσία, αλλά θα συνεχίσει να διαθέτει στη ρωσική αγορά γαλακτοκομικά προϊόντα και βρεφικό γάλα σε σκόνη.

Ακόμα ένας επιχειρηματικός κολοσσός που ανακοίνωσε νωρίτερα τον τερματισμό λειτουργίας του, είναι η αλυσίδα McDonald’s Corp, η οποία έκλεισε προσωρινά τα 847 εστιατόριά της στη Ρωσία, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να καταβάλει τους μισθούς στους 62.000 υπαλλήλους της.

Σε αυτή τη λίστα προστίθεται και η αλυσίδα καφέ Starbucks Corp, η οποία αναστέλλει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητά της στη Ρωσία.

ο όμιλος Alshaya Group με έδρα του Κουβέιτ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση περίπου 100 καταστημάτων Starbucks στη Ρωσία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα μεριμνήσει για την υποστήριξη των περίπου 2.000 συνεργατών στη χώρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X