ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Λεωνίδας Μαλένης

Οι σπάνιες φωτογραφίες του Λεωνίδα Μαλένη με την Μελίνα Μερκούρη το 1965 και με τον Κάρολο Κουν το 1966.

Μέσα από μια επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα, το ΡΙΚ επιβεβαίωσε τον θάνατο του συγγραφέα, δημοσιογράφου, ηθοποιού και παρουσιαστή Λεωνίδα Μαλένη σε ηλικία 85 ετών.

Δείτε αυτούσιο το δελτίο Τύπου του κρατικού καναλιού για την απώλεια του Λεωνίδα Μαλένη.

"Βαθιά θλίψη από το ΡΙΚ για τον θάνατο του Λεωνίδα Μαλένη

Βαθύτατη θλίψη εκφράζουν η Διοίκηση, η Διεύθυνση και τα στελέχη του ΡΙΚ για τον θάνατο του συγγραφέα, δημοσιογράφου, ηθοποιού και παρουσιαστή Λεωνίδα Μαλένη, ο οποίος μέσα από τα προγράμματα του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση άφησε εποχή και υπήρξε πρωτοπόρος και φωτεινός φάρος για τις επόμενες γενιές.

Ο θάνατος του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον πολιτισμό, τη δημοσιογραφία και τη ραδιοτηλεόραση. 

Στη συνείδηση όλων μας είναι ο δημιουργός ενός αριστουργήματος που αφορά την πατρίδα μας. Ένα από τα ποιήματα του,  το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» συνιστά ιστορία για τον τόπο μας και χιλιοτραγουδήθηκε από όλους, όταν ο τεράστιος Μίκης Θεοδωράκης μελοποίησε τους στίχους του Λεωνίδα Μαλένη.

Ο αείμνηστος δημιουργός άρχισε την καριέρα του ως δημοσιογράφος. Το 1961 προσελήφθη ως βοηθός μορφωτικός λειτουργός στο γραφείο Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία. Το 1962 πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου παρακολούθησε ειδικά μαθήματα και μετά επέστρεψε στην Κύπρο όπου συνέχισε την εργασία του στην αμερικανική πρεσβεία, στο Αμερικανικό Κέντρο στη Λευκωσία (πολιτιστικό ίδρυμα της πρεσβείας). Μεταξύ 1969 και 1971 εργάστηκε ως διευθυντής εταιρείας εισαγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Στο ΡΙΚ άφησε παρακαταθήκες. Ήταν η φρέσκα πρόταση και η νέα εποχή. Η συνεργασία του με το ΡΙΚ ήταν ιδιαίτερη.  Από το 1960 άρχισε μια μακρά και ποικιλόμορφη συνεργασία με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση , ως παρουσιαστής προγραμμάτων , ηθοποιός σε ραδιοφωνικές εκπομπές,  σεναριογράφος, στιχουργός, μεταφραστής θεατρικών έργων κλπ. 

Ο Μαλένης έγραψε εξαιρετικά έργα, ποιήματα, διηγήματα, θεατρικά έργα, κριτική βιβλίου και θεάτρου κ.α. Ποιήματά του μελοποιήθηκαν από τον Γιώργο Κοτσώνη, τον Γιώργο Θεοφάνους και άλλους Κυπρίους συνθέτες. 

«Αναπαύσου εν ειρήνη Λεωνίδα Μαλένη στο «Χρυσοπράσινο Φύλλο» που τόσο αγάπησες»".  

Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός, το ΡΙΚ μοιράστηκε και δύο σπάνιες φωτογραφίες στις οποίες βλέπουμε τον Λεωνίδα Μαλένη με την Μελίνα Μερκούρη το 1965 και με τον Κάρολο Κουν το 1966.  


O Λεωνίδας Μαλένης με την Μελίνα Μερκούρη.
 
Ο Λεωνίδας Μαλένης με τον Κάρολο Κουν.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS