ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

''Έφυγε'' από τη ζωή ο Hubert de Givenchy

Ένας από της σημαντικότερους και πιο αριστοκρατικούς σχεδιαστές της εποχής μας ο Ηubert de Givenchy έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ο Hubert ίδρυσε ένα από του σημαντικότερους οίκους παγκοσμίως το 1952 και όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του «έφυγε» το πρωί του Σαββάτου.

Ο σχεδιαστής έγινε γνωστός για τις δημιουργίες του που έντυσαν την Audrey Hepburn, στην ταινία “Breakfast at Tiffany’s» και “Funny Face» που την έκαναν γνωστή. Η ηθοποιός ήταν και η έμπνευση του Hubert de Givenchy για να δημιουργήσει το άρωμα L’Interdit αφιερωμένο σε αυτήν. Η συνεργασία τους αλλά και η φιλία τους κράτησε για περισσότερο από 40 χρόνια αφού υπήρξε η αγαπημένη του μούσα.

Η μόδα αποχαιρετά μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του χώρου και της υψηλής ραπτικής και όπως τον χαρακτηρίζουν όλοι που δούλεψαν μαζί του « ένας gentleman που συμβολίζει το Παριζιάνικο chic για περισσότερο από μισό αιώνα». Ο Ηubert είχε πάντα στόχο να δημιουργεί συλλογές που να συνδιάζουν το διαχρονικό μαζί με το εναλλακτικό για αυτό και γυναίκες όπως η Πριγκίπισσα του Monaco, η Jacqueline Kennedy Onassis και η Jane Fonda τον λάτρευαν και ήταν οι καλύτερες πελάτισσες του.

Ο οίκος συνεχώς μεγάλωνε με τα ηνία να αναλαμβάνει ο John Galliano, ο Alexander McQueen και ο Julien McDonald. Ο Riccardo Tisci ανέλαβε τον οίκο το 2005 απογειώνοντας την δυναμική και την ισχύ του για 12 χρόνια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X