ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Έφυγε από τη ζωή η Angela Lansbury

Η πρωταγωνίστρια ταινιών «Murder, She Wrote», και «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» πέθανε σε ηλικία 96 ετών

Το βράδυ της Τρίτης, 11 Οκτωβρίου έφυγε από τη ζωή η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός του Hollywood, Angela Lansbury. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς της, η πρωταγωνίστρια ταινιών «Murder, She Wrote», και «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» πέθανε «ειρηνικά στον ύπνο της» σε ηλικία 96 ετών.

Η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει συγκεκριμένα: «Τα παιδιά της Dame Angela Lansbury με θλίψη ανακοινώνουν ότι η μητέρα τους πέθανε ειρηνικά στον ύπνο της στο σπίτι της στο Λος Άντζελες στη 1.30 π.μ. σήμερα, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, μόλις πέντε ημέρες πριν από τα 97α γενέθλιά της».

Η Angela Lansbury γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1925 και στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Ο πρώτος ρόλος που της δόθηκε ήταν το 1944 στην ταινία «Gaslight», όπου υποδύθηκε την υπηρέτρια, ενώ η ερμηνεία της ως Jessica Fletcher στην τηλεοπτική σειρά «Murder, She Wrote» της χάρισε εκατομμύρια θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο. Ανέλαβε τον συγκεκριμένο ρόλο το 1984 και συνέχισε για 12 χρόνια και εννέα σεζόν. Μάλιστα, το show την έκανε μια από τις πιο πλούσιες γυναίκες στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή, με περιουσία που εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ήταν επίσης υποψήφια για Όσκαρ για τον ρόλο της στο «Gaslight», και στο «The Picture of Dorian Gray» το 1945, αλλά και στο «The Manchurian Candidate» το 1962. Το 2013 και σε ηλικία 88 ετών, της δόθηκε ένα τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά της στη βιομηχανία και τιμήθηκε με Bafta το 2002. Έχει επίσης το δικό της αστέρι στην διάσημη λεωφόρο της δόξας του Hollywood.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση