ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Δύσκολη η κατάσταση σε Καννάβια και Ασίνου

17 πτητικά μέσα, πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερο, επιχειρούν απο τις 5.17 το πρωί στην μεγάλη πυρκαγιά που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο απο το περασμένο Σάββατο.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται σε δυο επικίνδυνα μέτωπα. Στα Κανάββια και την Ασίνου όπου η πυρκαγιά ειναι ανεξέλεγκτη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θέλουν να εκμεταλλευτούν την πρωινή άπνοια η οποία έχει διάρκεια μέχρι τις 10 το πρωί.

Ειδικά στο μέτωπο στα Κανάββια οι προσπαθείς εχουν ενταθεί προκειμένου να ανακοπεί η επέλαση της πυρκαγιάς στην περιοχή όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της ΕΦ.

Χθες το απόγευμα προσωπικό της ΕΦ πραγματοποίησε αντιπυρικές ζώνες σε σημείο κοντα στην Κυπερουντα όπου υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών. Απο την συγκεκριμένη περιοχή εχουν απομακρυνθεί τα καύσιμα της ΕΦ.

09:00 Με βαση νεότερη πληροφόρηση απο το κέντρο επιχειρήσεων η κατάσταση παραμένει δύσκολη στα μέτωπα της Ασίνου και Κανάββια. Όλες οι προσπάθειες απο αέρος επικεντρώνονται στις συγκεκριμένες περιοχές ωστόσο η μορφολογία του εδάφους όπως μας έλεγε αρμόδια πηγή δεν υποβοηθά τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων

08:43 Οι επιτελείς των δυνάμεων πυρόσβεσης εκτιμούν οτι ακόμα και στο πιο αισιόδοξο σενάριο, που η πυρκαγιά τεθεί υπο έλεγχο ο συναγερμός θα παραμείνει σε ισχύ για αρκετές μέρες μετά μιας και ο μεγάλος κίνδυνος των αναζωπυρώσεων θα παραμείνει.

08:36 Αισιόδοξα μηνύματα απο το Κέντρο Επιχειρήσεων με βαση την εικόνα απο τα δυο πύρινα μέτωπα.

Ο υπουργός Γεωργίας πιστεύει οτι η πυρκαγιά βαίνει προς έλεγχο εάν δεν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Ο κ. Κουγιαλης πριν απο λίγο επέστρεψε απο περιοδεία στις περιοχές που επιχειρούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις σε Καναββια και Αγία Ειρήνη.

08:30 Αρχίζει στις 10:00 το Υπουργικό Συμβούλιο

Μελετούν σχέδιο στήριξης των πληγέντων και ταχείας αναδάσωσης της περιοχής που έχει καταστραφεί από την πυρκαγιά.

08:25 Στις 17:00 το απόγευμα τελείται η κηδεία του 44χρονου δασοπυροσβέστη Μάριου Αριστοτέλους  από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στη Δένεια. Αύριο στις 16.00 τελείται από τον Ιερό Ναό Αγίου Χρυσοστόμου στη Λακατάμια η κηδεία του Ανδρέα Σοφοκλέους.

08:23 Αναλυτικά τα μέσα που επιχειρούν. 3 γαλλικά canadair 1 ιταλικό canadair 2 ελληνικά super puma 1 ελληνικό canadair 4 ισραηλινά αεροπλάνα ρίψεις επιβραδυντικου υγρού 1 ελικόπτερο των βάσεων 4 ελικόπτερα της Κύπρου 1 αεροπλάνο τμήματος δασών. Το επιβραδυντικο υγρό προσφέρεται δωρεάν απο το Ισραήλ.

08:15 Καννάβια, Ασίνου και Αγία Ειρήνη είναι τα μέτωπα της πυρκαγιάς

08:13 Μήνυμα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: Όλες οι υπηρεσίες προσφέρουν το άπαν των δυνάμεων τους. Δεν μπορούμε να προβούμε σε εκτιμήσεις.Μπορεί να είμαστε στο τέλος  και να αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες και να επιδεινωθούν πολύ περισσότερο τα πράγματα. Ωστόσο σήμερα επικρατεί περισσότερη αισιοδοξία.

08:10 Όλες οι υπηρεσίες επί ποδός, υπάρχει αναδιάρθρωση της διάταξης των επίγειων δυνάμεων για λόγους ασφαλείας.

08:00 Συνεχίζεται από το πρωί η ρίψη νερού στην περιοχή Σολέας.

07:50 Στην μάχη πυρόσβεσης ρίχθηκαν από το πρωί τα τρία αεροσκάφη από την Γαλλία που έφθασαν χθες στην αεροπορική βάση  Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο για να συμβάλουν στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην οροσειρά του Τροόδους.Πηγή: Kathimerini.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS