ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Θερμαντικό μπλουζάκι, wide-leg παντελόνι, μπόράκια και puffer σακάκι
 

Dua Lipa: Τρίτη αγωγή εναντίον της για το διάσημο τραγούδι

Τον Μάρτιο του 2022, το συγκρότημα «Artikal Sound System» κατέθεσε αγωγή η οποία απορρίφθηκε, ενώ εκκρεμεί μία ακόμη από τους τραγουδοποιούς L Russell Brown και Sandy Linzer.

Ριάνα Στυλιανού

Μια αγωγή για πνευματικά δικαιώματα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κατατέθηκε στο Λος 'Αντζελες από τον μουσικό Bosko Kante, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Dua Lipa και η εταιρεία της Warner Music Group δεν έλαβαν ποτέ την άδεια να χρησιμοποιήσουν την ηχογράφηση του «talk box» του στα ρεμίξ του διάσημου τραγουδιού «Levitating» από το άλμπουμ της «Future Nostalgia» του 2020.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, στην αγωγή γίνεται επίκληση προφορικής συμφωνίας μεταξύ του Κάντε και των δημιουργών του τραγουδιού, σύμφωνα με την οποία η ηχογράφηση του «talk box» του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο στην αρχική εκδοχή, αλλά όχι σε μεταγενέστερα ρεμίξ.

Ο μουσικός ζητά περισσότερα από $ 20 εκατ. για την υποτιθέμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων σε διάφορα ρεμίξ, συμπεριλαμβανομένου ενός με την Madonna, το ρεμίξ με τη συμμετοχή του ράπερ DaBaby και μια εμφάνιση της Lipa στα «American Music Awards».

Ο Kante αυτοαποκαλείται ως ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες στον κόσμο στο talk box, το οποίο επιτρέπει στους μουσικούς να τροποποιούν τον ήχο ενός οργάνου και να εφαρμόζουν ήχους ομιλίας.

Σύμφωνα με το Billboard, οι δικηγόροι του μουσικού ισχυρίζονται ότι «έκανε πολλές προσπάθειες να επιλύσει αυτό το θέμα χωρίς δικαστική διαμάχη, αλλά οι προσπάθειες αυτές ήταν ανεπιτυχείς».

Αυτή είναι η τρίτη αγωγή που κατατίθεται για το τραγούδι «Levitating», αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian. Τον Μάρτιο του 2022, το συγκρότημα «Artikal Sound System» κατέθεσε αγωγή η οποία απορρίφθηκε, ενώ εκκρεμεί μία ακόμη από τους τραγουδοποιούς L Russell Brown και Sandy Linzer.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Dua Lipa  |  agogi  |  αγωγή  |  Levitating

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση