ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Drone view: Η Λευκωσία της… καραντίνας

Δείτε πως είναι η πρωτεύουσα από ψηλά

Τις τελευταίες ημέρες άλλαξαν πολλά. Στη συνείδηση της πλειοψηφίας των πολιτών και στην καθημερινότητά μας. Στην νέα πραγματικότητα που επιβάλει η πανδημία σε όλο τον κόσμο, ζει τις τελευταίες εβδομάδες και η Κύπρος. Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοιού έχει αναγκάσει τις κυβερνήσεις να προβούν σε αυστηρά μέτρα ασφάλειας και περιορισμού στη διακίνηση των πολιτών, επηρεάζοντας την καθημερινότητά τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης και της συμμόρφωσης της πλειοψηφίας των πολιτών με τις κυβερνητικές υποδείξεις και στα διατάγματα για αυτοπεριορισμό είναι η εικόνα της πρωτεύουσας από ψηλά, όπως την κατέγραψε το drone της «Κ».
Πολυσύχναστοι δρόμοι που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, που είχαν αυξημένη τροχαία κίνηση όλες τις ώρες της ημέρας, σήμερα είναι άδειοι, σημάδι ότι οι πολίτες έχουν αναπτύξει το αίσθημα της αυτοπροστασίας και έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους.

Τα αυτοκίνητα που βλέπουμε να διακινούνται στους δρόμους ωστόσο δεν είναι και λίγα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πολίτες ακολουθούν τη διαδικασία εξασφάλισης έγκρισης για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για τους εργαζομένους, για την εξυπηρέτηση αναγκών, η κάλυψη των οποίων δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί με εναλλακτικούς τρόπους.

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις, ενδεικτικό το πόσο έχουν αλλάξει οι ρυθμοί ζωής στην πρωτεύουσα εξαιτίας της καραντίνας.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X