ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Δρ Καραγιάννης: ''H επίσκεψη μέχρι 4 ατόμων δεν τηρείται, γι αυτό έχουμε και το πρόβλημα στη Λεμεσό''

Τι δήλωσε στο 24news o Δρ. Καραγιάννης

Για τις πιθανές νέες χαλαρώσεις που έπονται αρχές του Μάρτη καθώς και για τον φόβο ότι θα υπάρξουν μαζικές συναθροίσεις την Τσικνοπέμπτη μίλησε στο 24news το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης. Μάλιστα, φαίνεται να εντοπίζει από που προκύπτει η κακή επιδημιολογική εικόνα της Λεμεσού.

Ερωτηθείς για το τι θα προτείνουν οι επιστήμονες στην Κυβέρνηση σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων ο κ. Καραγιάννης αρκέστηκε στο να απαντήσει «το θέμα είναι πως θα διαμορφωθούν οι χαλαρώσεις για να μην οδηγήσουν σε πισωγύρισμα, αυτό είναι το ζητούμενο αυτή την στιγμή».

Το μέλος της επιστημονικής ομάδας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα χθεσινά θετικά κρούσματα κορωνοϊού αφού όπως μας εξήγησε «είχε αρκετό καιρό να ξεπεράσουμε τα 120 θετικά περιστατικά COVID-19, πηγαίναμε ως τα 123 αλλά χθες είδαμε πως αγγίξαμε τα 131» προσθέτοντας την αισιοδοξία του πως τα σημερινά αποτελέσματα θα είναι χαμηλότερα σε σχέση με τα χθεσινά.

Κληθείς να σχολιάσει την Τσικνοπέμπτη και για τον αν τους ανησυχεί πως θα υπάρξουν παράνομες συναθροίσεις πέραν των προβλεπόμενων ατόμων ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε «γιατί να μαζευτούν εφόσον οι περιορισμοί είναι μέχρι τις 9 το βράδυ αλλά ξέρω πως στο διάταγμα που λέει για επίσκεψη μέχρι 4 ατόμων δεν τηρείται, γι αυτό έχουμε και το πρόβλημα στη Λεμεσό».

Όσον αφορά το χώρο εστίασης και για το αν θα υπάρξει προτίμηση να ανοίξουν πρώτα τα καφέ μετά εστιατόρια κλπ, ο κ. Καραγιάννης είπε «Δεν συζητήσαμε τίποτα, εγώ θεωρώ πως όταν μιλά κάποιος για εστίαση είναι όλα μαζί, από εκεί και πέρα αν θέλει η Κυβέρνηση να τα διαφοροποιήσει είναι άλλη ιστορία, προς το παρόν τέτοιο ενδεχόμενο δεν συζητήθηκε από εμάς» αναφέροντας επίσης χαρακτηριστικά «δεν έχει κλειδώσει τίποτα ακόμη, όλα είναι ρευστά αυτήν την στιγμή».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X