ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Δολοφονία Floyd: Ελεύθερος ο δημοσιογράφος του CNN που συνελήφθη

«I can't breathe»: Αναλαμβάνει δράση η εθνοφρουρά στη Μινεάπολη

Τρίτη νύχτα ταραχών, πυρπολήσεων και συγκρούσεων με την αστυνομία στην Μινεάπολη της Μινεσότα για τον άδικο θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd από λευκούς αστυνομικού, οι οποίες πυροδότησαν ένα κύμα διαμαρτυρίας που εξαπλώθηκε σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.

Οι τελευταίες λέξεις του George Floyd πριν χάσει τις αισθήσεις του, "I can't breathe" (δεν μπορώ να αναπνεύσω) - ενώ ενας λευκός αστυνομικός τον πατούσε στο λαιμό, έγιναν το νέο σύνθημα κατά της βίας και του ρατσισμού ανά τη χώρα.

Εντωμεταξύ,  σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα ο δημοσιογράφος του CNN που κάλυπτε ζωντανά στην τηλεόρασητις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο του αφροαμερικανού Floyd και είχε συλληφθεί, αφέθηκε ελεύθερος.

Η σύλληψη δημοσιογράφων σε διαμαρτυρία αποτελεί προσβολή και καταπάτηση της Πρώτης Τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ, σημειώνει μεταξύ άλλων το αμερικανικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το δίκτυο, ο πρόεδρος του CNN Worldwide μετά από τη σύλληψη του δημοσιογράφου, βρέθηκε σε άμεση επικοινωνία με τον Κυβερνήτη της Μινεσότα, Tim Walz, ο οποίος απολογήθηκε και ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για το συμβάν.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X