ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Digital Agenda: Ο Prof. John Oliver μίλησε για τον «πόλεμο» μεταξύ των streaming πλατφορμών

Μαρία Σάββα

Ο Professor John Oliver παρευρέθηκε στο στο 6ο Digital Agenda Summit ο ίδιος μίλησε για τον «πόλεμο» μεταξύ των streaming πλατφορμών, όπως για παράδειγμα το Netflix, το Prime Video, το Disney Plus κ.α, με τον τίτλο «The Fog of ‘streaming’ wars».

Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις στρατηγικές που χρειάζεται να χρησιμοποιεί η κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά για να αναπτυχθεί, δίνοντας παραδείγματα το Netflix και το Disney Plus. Δύο streaming πλατφόρμες που αναπτύσσονται απίστευτα διαφορετικά τα τελευταία τρία χρόνια.

Μιλώντας για τις στρατηγικές που πρέπει να ακολουθούν τέτοιου είδους πλατφόρμες ο ίδιος σημείωσε πως:

Η ενοποίηση του κλάδου είναι αναπόφευκτη

Οι εταιρικές στρατηγικές θα επικεντρωθούν στην κερδοφορία, τις οικονομίες κλίμακας, τη λειτουργική αποτελεσματικότητα

Ανάπτυξη πρέπει να πραγματοποιείτε με συγχώνευση και εξαγορά

Οι κορυφαίοι παίκτες ασκούν δύναμη για τον έλεγχο των τιμών και του κόστους μέσω του πλεονεκτήματος κλίμακας

Το πλεονέκτημα κλίμακας έχει ως αποτέλεσμα αποτελεσματική πρόσβαση στις αγορές, υψηλότερη κερδοφορία, χαμηλότερες τιμές πελατών

Στην συνέχεια μίλησε για το πως η ασθένεια του κορωνοϊού επηρέασε της εν λόγω πλατφόρμες κυρίως θετικά δίνοντας για παράδειγμα το Disney Plus το οποίο εν καιρό κορωνοϊού κέρδισε εκατομμύρια subscribers, εξηγώντας όμως και το πως μετά την πανδημία έχασε ακόμη περισσότερους.

Πέρα από την ομιλία που πραγματοποίησε να σημειώσουμε πως ίδιος έχει δημοσιεύσει σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικά περιοδικά. Έχει επιτυχημένο ιστορικό στην παροχή παγκοσμίου κλάσης οργανικού αντίκτυπου από την έρευνά του. Πιο πρόσφατα η έρευνά του σχετικά με τον αντίκτυπο των γεγονότων κρίσης στα επίπεδα της καινοτομίας και των εταιρικών οικονομικών επιδόσεων επηρέασε τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, το νέο «Build Back Better: το σχέδιό μας για την ανάπτυξη» και τη νέα «Στρατηγική Καινοτομίας» της Επιτροπής Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής που στοχεύει να ενσωματώσει μακροπρόθεσμες στρατηγικές που επικεντρώνονται στις επιχειρηματικές επενδύσεις που οδηγούν την καινοτομία στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι Πρόεδρος του European Media Management Association, μέλος συμβουλευτικού συμβουλίου για την επιτροπή σάρωσης Horizon & Foresight (Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου) και μέλος του Center of Excellence and Profession στο Enterprise Portfolio Management Office (UK Κοινοβούλιο). Είναι επίσης πρώην ακαδημαϊκός συνεργάτης στο Κοινοβουλευτικό Γραφείο Επιστήμης & Τεχνολογίας και πρώην Επισκέπτης Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο καθηγητής Oliver έχει επίσης ανώτερους ηγετικούς ρόλους ως: Αναπληρωτής Κοσμήτορας (Σχολή Επιχειρήσεων), Επικεφαλής Έρευνας. Επικεφαλής Διεθνούς Ανάπτυξης (Σχολή Μέσων & Επικοινωνιών). Εκπρόσωπος καθηγητή στην Επιτροπή Ακαδημαϊκών Προτύπων. Ως εκπαιδευτής στελεχών έχει παραδώσει εκπαίδευση στελεχών σε πελάτες όπως το BBC, ITV, Virgin Media, Sky, UKTV, Channel 4, FremantleMedia και Bell Pottinger.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS