ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Διάσκεψη για το Κυπριακό-οι τελευταίες εξελίξεις

newsroom must

«Δεν υπάρχει έγγραφο». Με αυτά τα απολογητικά λόγια ξεκίνησε την παρέμβασή του ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε μετά από τις αντιδράσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τις αναφορές του περί μη απόσυρσης του εγγράφου που είχε συντάξει ως οδηγό της Διάσκεψης για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας.

Το όλο ζήτημα προέκυψε μετά από τα εύλογα ερωτήματα που δημιούργησε η απάντηση που έδωσε ο κ. Άιντε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Συγκεκριμένη πρόταση για την κατάργηση της Συνθήκης των Εγγυήσεων και των παρεμβατικών δικαιωμάτων τρίτης χώρας και αντικατάστασή τους με ένα μηχανισμό παρακολούθησης και υλοποίησης των συμφωνιών παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Σύμφωνα με την απεσταλμένη του ΑΠΕ-ΜΠΕ Σοφία Αραβοπούλου. ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι πρέπει να συμφωνηθεί ποιος θα συμμετάσχει σε αυτό το σχήμα τονίζοντας ότι ο κριτής δεν μπορεί να είναι και κρινόμενος.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση