ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: playsuit με ένα ώμο και πλατφόρμες
 

«Δέχτηκα σεξουαλική βία την ώρα της παράστασης. Με έστειλε μέχρι την ψυχιατρική κλινική»

«Έχω ακούσει δύο φορές πως αν μιλήσω θα με βρουν σε χαντάκι»: Η νέα, ανατριχιαστική εξομολόγηση στην οποία προχώρησε η Δήμητρα Παπαδήμα.

Συνεχίζονται οι καταγγελίες, αφού η αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και στον χώρο του θεάτρου, μετά τη Σοφία Μπεκατώρου στον αθλητισμό, με ηθοποιούς όπως η Κατερίνα Γερονικολού και η Ευδοκία Ρουμελιώτη να μιλούν για τις δικές τους, τραυματικές εμπειρίες, σεξουαλικής ή άλλου είδους βίας.

Η νέα μαρτυρία προέρχεται από τη Δήμητρα Παπαδήμα, που όπως εξομολογήθηκε στο Mega:

«Δέχτηκα σεξουαλική βία την ώρα της παράστασης, από άνθρωπο με εξουσία και νέα ηλικία. Αυτό αν μου ζητηθεί από τον εισαγγελέα, να πάω να το καταθέσω. Έφτασα να παίρνω χάπια, με έστειλε μέχρι την ψυχιατρική κλινική του Σισμανογλείου. Δεν το είπα σε κανέναν, γιατί εγώ ζω από αυτή τη δουλειά. Τόσο, δηλαδή, είμαι φοβισμένη. Εκφράζομαι μέσα από το βιβλίο μου, το “Βίος Βίας” και την παράστασή μου “Μαρίκα Κοτοπούλη”». Η Παπαδήμα υπερασπίστηκε τον εαυτό της αντιδρώντας έντονα απέναντι στον θύτη, όπως συνέχισε: «Δεν με έχουν κλωτσήσει, δεν με έχουν χτυπήσει. Εγώ ήμουν αυτή που κλώτσησα, χτύπησα και έφυγα από τη δουλειά. Δεν περίμενα να την ολοκληρώσω δηλαδή, γιατί η ψυχολογική μου κατάσταση, εκεί που με είχαν φέρει, δεν το επέτρεπε».

Σε επόμενη τηλεοπτική εμφάνισή της, επίσης στο Mega, η ηθοποιός πρόσθεσε τα εξής: «Τα νέα παιδιά ζητούν κάπως να καθαρίσουμε τον θεατρικό χώρο. Το 2017 με ονόμασε κάποιος μοναχική λύκαινα, γιατί δεν έκανα τα χατίρια κανενός». Διοχέτευσε, μάλιστα, τα προσωπικά της βιώματα στο βιβλίο της, με τη διαφορά ότι η ηρωίδα του είναι μια γυναίκα «που δεν έχει δημόσιο λόγο ούτε υποστήριξη από την οικογένειά της».

Η Παπαδήμα συμπλήρωσε στη νέα της δήλωση πως «είναι καθεστώς αυτό το πράγμα, υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις αλλά σε ποσοστό 99% είναι μια τέτοια κατάσταση. Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου κάποιοι καλοντυμένοι κύριοι να παρενοχλούν κορίτσια στο μετρό, ας πούμε. Βρέθηκε και η κόρη μου ανάμεσα σε αυτή την παρέα. Οπότε εγώ ντύθηκα και έφτασα, τρελή, μέχρι το αστυνομικό τμήμα. Και βλέπω μέσα έναν ανεκδιήγητο τύπο, με πολιτικά, θρασύ, απαξιωτικό, και του λέω, κύριέ μου, αυτή τη στιγμή να σηκωθείτε και να τρέξετε Δουκίσσης Πλακεντίας, στο μετρό, που γίνεται παρενόχληση από τρεις καλοντυμένους. Και η απάντηση; Δεν είναι σε εμάς η Δουκίσσης Πλακεντίας, είναι στο Χαλάνδρι. Υποστήριξη από την κοινωνία δεν υπάρχει. Καταντάει να γίνεται ένα κουτσομπολιό στα κανάλια μετά».

Για το περιστατικό σεξουαλικής βίας που βίωσε η ίδια, είπε τα εξής: «Πήρα τα ηρεμιστικά μου, κάθισα στο σπίτι μου, έφαγα τις σάρκες μου, γιατί ήθελα να φωνάξω, να ουρλιάξω, να βρίσω. Έχω ακούσει δύο φορές πως αν μιλήσω θα με βρουν σε χαντάκι. Τη μια από αστυνομικό, την δεύτερη από θεατρικό παραγωγό». Τα πράγματα μάλιστα ήταν χειρότερα όταν ήταν μικρότερη. Η ηθοποιός θυμήθηκε ένα περιστατικό, όταν συμμετείχε σε μια παράσταση είκοσι χρονών, όπου η πρωταγωνίστρια της είχε πει: «Ε ρε τι κρεβάτια έχεις να περάσεις». «Και της λέω εγώ, ό,τι κάνω θα το κάνω με το σπαθί μου και θυμάμαι τι γέλιο έπεσε στο τραπέζι. Κράτησα λοιπόν ένα σπίτι, έναν σύντροφο με τα προβλήματά μας, μεγάλωσα ένα παιδί όπως μπορούσα, αφοσιωμένη σα μάνα και έφτασα να κάνω δικά μου πράγματα, θεατρικά, που μου αρέσουν».

womantoc.gr 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση