ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Derek Chauvin: Τι γνωρίζουμε για τον αστυνομικό που σκότωσε τον Floyd

Ποιος είναι ο 44χρονος Derek Chauvin που για 8 περίπου λεπτά είχε το γόνατό του στον λαιμό του Floyd

Δικαιοσύνη! Αυτό είναι που ζητάει ο κόσμος. Δικαιοσύνη και τιμωρία στους ανθρώπους που σκότωσαν τον 46χρονο George Floyd επειδή τον θεώρησαν ύποπτο για ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων. Μάλλον για εκείνος τόσο αξίζει η ζωή ενός μαύρου πολίτη στην Αμερική.

Ποιοι είναι αυτοί οι προνομιούχοι που αποφασίζουν την μοίρα ενός ανθρώπου; Ποιος είναι ο 44χρονος Derek Chauvin που για 8 περίπου λεπτά είχε το γόνατό του στον λαιμό του Floyd και τα χέρια στις τσέπες;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει ένα πολύ πλούσιο ιστορικό δράσης στην Αστυνομία. Σε 19 χρόνια καριέρας έχει πυροβολήσει 2 άτομα, έχει σχεδόν 20 καταγγελίες εναντίον του και δύο επιστολές επίπληξης.

Ο ίδιος όπως και οι άλλοι τρεις συνάδελφοί του οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση απολύθηκαν από τις δουλειές τους την Τρίτη – φυσικά με τέτοιο ιστορικό κατά την γνώμη μου έπρεπε αυτό να έχει γίνει εδώ και καιρό- παρόλα αυτά εξαγριωμένοι πολίτες απαιτούν την σύλληψη τους και να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Δημοτικού Συμβουλίου της Μινεάπολις ο Derek Chauvin εργαζόταν και ως πορτιέρης σε νυχτερινό club.
Ο πρώην ιδιοκτήτης του club είπε στο KSTP-TV ότι οι δύο τους εργάζονταν στο ίδιο club. Παρόλα αυτά η Μάγια Σανταμαριά, στην οποία άνηκε το El Nuevo Rodeo Club για περίπου 20 χρόνια δήλωσε ότι γνώριζε αν οι δύο τους γνωρίζονταν επειδή το club είχε πολλούς φύλακες.
Ο Chauvin το 2006 μαζί με μια ομάδα 6 αστυνομικών σε ένα ανθρωποκυνηγητό για επίθεση με μαχαίρι πυροβόλησαν τον φερόμενο δράστη.

Ο ύποπτος πέθανε λέγεται ότι έβγαλε όπλο και οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν μέχρι θανάτου ενώ η χρήση βίας στην προκειμένη περίπτωση θεωρήθηκε δικαιολογημένη.

Το 2008 όταν μια γυναίκα κάλεσε την Άμεση δράση για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ο Chauvin ήταν και πάλι εκεί. Όταν έφτασαν ο δράστης κλειδώθηκε στο μπάνιο. Αργότερα όταν ο αστυνομικός κατάφερε να μπει μέσα φέρεται ο δράστης να προσπάθησε να του αποσπάσει το όπλο με αποτέλεσμα ο Chauvin να τον πυροβολήσει δύο φορές στο στομάχι.

Ο δράστης ο οποίος επέζησε υποστήριξε ότι δεν προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο του αστυνομικού και ότι αντέδρασε ως αυτοάμυνα. «Προσπάθησε να με σκοτώσει σε αυτό το μπάνιο» δήλωσε ενώ υποστήριξε ότι μπήκε στο μπάνιο και άρχισε να τον χτυπάει.
Στα αρχεία ακόμα βρίσκονται καταχωρημένες 17 καταγγελίες εναντίον του ενώ οι 16 έκλεισαν χωρίς πειθαρχικές ποινές. Η 17η έχει να κάνει με την χρήση κάμερας στο ταμπλό του αυτοκινήτου χωρίς περισσότερες λεπτομερείς. Ωστόσο για την 17η καταγγελία έλαβε και δύο επιστολές επίπληξης.

Όσον αφορά τον δεύτερο αστυνομικό Του Τάο τα αρχεία δείχνουν ότι δέχθηκε μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο το 2017 για υπερβολική βία.

Από ότι φαίνεται σταμάτησαν χωρίς λόγο τον Λάμαρ Φέργκιουσον ο οποίο κατευθυνόταν προς το σπίτι της φίλης του και τον χτύπησαν.
Για τους άλλους δύο δεν υπάρχουν αρχεία τα οποία να έχουν γίνει γνωστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X