ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Eμπριμέ jumpsuit και mules
 

Δέκα χιλιάδες κόσμος στην ετήσια πορεία με τις ροζ φιγούρες

Με σύνθημα «Όσο περισσότεροι τόσο πιο δυνατοί», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η ετήσια πορεία της Europa Donna, κατά τη διάρκεια της οποίας στάλθηκαν μηνύματα της ΜΚΟ για εξειδίκευση στην χειρουργική διαδικασία, έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Europa Donna η φετινή πορεία ήταν πέραν κάθε προσδοκίας με τη συμμετοχή 10.000 και πλέον πολιτών, όλων των ηλικιών.

Αναφέρεται ότι οι συμμετέχοντες, περπάτησαν κρατώντας 575 ροζ φιγούρες που αντιπροσώπευαν τα νέα περιστατικά με καρκίνο του μαστού που καταγράφηκαν το 2018 σε γυναίκες, 6 μπλε φιγούρες που αντιπροσώπευαν τα νέα περιστατικά που καταγράφηκαν σε άνδρες, και 135 λευκές φιγούρες που αντιστοιχούσαν στο αριθμό των ασθενών που δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας του καρκίνου του μαστού τη χρονιά που πέρασε.

Για πρώτη φορά φέτος, οι πολίτες κρατούσαν επίσης 59 νέες γαλαζοπράσινες φιγούρες, οι οποίες αντιπροσώπευαν τις ασθενείς που διαγνώστηκαν με καρκίνο των ωοθηκών, το 2018, προστίθεται. Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι η Europa Donna Κύπρου από φέτος, έχει ανοίξει την αγκαλιά της και σε όλες τις γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών, όπως αντιστοίχως έχει πράξει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία της Europa Donna.


Σύσσωμη η Κύπρος περπάτησε μαζί με τη Europa Donna.

Σε χαιρετισμό της η Αντιπρόεδρος της Europa Donna Κύπρου Στέλλα Μάστορα ανέφερε ότι «φέτος περπατάμε για όλους τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Περπατάμε για κάθε γυναίκα και για κάθε άντρα που δίνει τη μάχη του με την ασθένεια και ζητάμε εξειδίκευση στην χειρουργική διαδικασία, έγκαιρη διάγνωση σωστή θεραπεία».

Η κ. Μάστορα, έκανε επίσης ξεχωριστή αναφορά και στην αείμνηστη Εύη Παπαδοπούλου, πρώην Πρόεδρο της Οργάνωσης, δίδοντας την υπόσχεση ότι «το έργο της θα συνεχιστεί με την ίδια ακριβώς αποφασιστικότητα και αφοσίωση, που και η ίδια επέδειξε στη διάρκεια της πολύχρονης σχέσης της με την Europa Donna Κύπρου».

Σε σύντομο χαιρετισμό της, η πρώην Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Europa Donna Κύπρου Στέλλα Κυριακίδου, εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά για το γεγονός ότι βρίσκεται ξανά μαζί με χιλιάδες κόσμου και επεσήμανε ότι η πορεία αυτή, παραμένει η μεγαλύτερη πορεία που γίνεται κάθε χρόνο στην Κύπρο. «Πρόκειται ίσως για τη μοναδική εκδήλωση που γίνεται στη χώρα μας και η οποία καταφέρνει να μας ενώσει όλους. Είναι η πορεία της καρδιάς μας», ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της AstroBank Γιώργος Άππιος, σημείωσε ότι «στόχος μας είναι η γυναίκα - ασθενής με καρκίνο να βρει τη στήριξη, την κατανόηση, την πληροφόρηση που χρειάζεται, αλλά και την ουσιαστική αρωγή σε κάθε διεκδίκηση που αφορά την υγεία της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ - H Κύπρος στο πλευρό της Europa Donna για ακόμα μια χρονιά

Η πορεία διεξήχθη και φέτος, υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη, την οποία και εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη. Σε σύντομο χαιρετισμό της η κ. Γιαννάκη, επαναβεβαίωσε την ισχυρή βούληση του κράτους να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Πηγή: Kathimerini

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X