ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Δάκρυα συγκίνησης και χαράς από τις διασώσεις μετά τον φονικό σεισμό

Συγκλονιστικά βίντεο από διασώσεις κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στα κοινωνικά δίκτυα και συγκινούν.

Δέσποινα Άσπρου

Ο αγώνας δρόμου με τον χρόνο και με το ψύχος συνεχίστηκε όλη τη νύχτα στην Τουρκία και στη βόρεια Συρία για να ανασυρθούν από τα συντρίμμια επιζώντες των σεισμών που προκάλεσαν τεράστια καταστροφή και στις δύο χώρες τα ξημερώματα χθες Δευτέρα, στοιχίζοντας τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, που ανακοινώθηκε περίπου είκοσι ώρες μετά την πρώτη από τις τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις, η οποία ήταν ισχύος 7,8 βαθμών κι έγινε αισθητή μέχρι τον Λίβανο, την Κύπρο και το βόρειο Ιράκ, χάθηκαν όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ πάνω από 4.300 άνθρωποι, 2.921 στην Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, άλλοι 1.440 και πλέον στη Συρία. Οι αριθμοί αυτοί θεωρείται βέβαιο πως θα συνεχίζουν να γίνονται ολοένα βαρύτεροι όσο περνούν οι ώρες και οι ημέρες.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης γίνονται μέσα στο κρύο, υπό βροχή ή με χιονόπτωση, ενίοτε με γυμνά χέρια, για να σωθεί όποια ζωή γίνεται: όπως αυτή του επτάχρονου παιδιού που ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα στη Χατάι (νότια), στα σύνορα με τη Συρία, μπροστά στα μάτια δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου, έπειτα από 20 ώρες τρόμου, με τα πυτζαμάκια του μέσα στη σκόνη.

Η κακοκαιρία στην Ανατολία περιπλέκει τα καθήκοντα των σωστικών συνεργείων και κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες για τους άστεγους, που τουρτουρίζουν μέσα σε σκηνές ή γύρω από φωτιές, τυλιγμένοι με κουβέρτες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, λίγες ώρες μετά τον φονικό σεισμό, το διαδίκτυο έχει γεμίσει με συγκλονιστικά βίντεο, στα οποία παρακολουθούμε εικόνες που θυμίζουν ένα καλογυρισμένο θρίλερ, που πέρα από αγωνία προκαλεί δάκρυα στα μάτια. Μια από τις εικόνες τις οποίες κανένας δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του, είναι σίγουρα η μητέρα στην Συρία που έφερε στον κόσμο το νεογέννητο μωράκι της και λίγο μετά, άφησε την τελευταία της πνοή. Πέρα βέβαια από τα θλιβερά, υπάρχουν και μερικά στιγμιότυπα με βασικό τους χαρακτηριστικό τα χαμόγελα συγκίνησης και αισιοδοξίας, καθώς οι προσπάθειες απεγκλοβισμού δεν απέτυχαν.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, είδαμε τη διάσωση μιας γυναίκας από τα συντρίμμια πολυκατοικίας στην Σανλιούρφα, 22 ώρες μετά από την πρώτη δόνηση.

Μετά από 18 ώρες εγκλωβισμού, ένας άνθρωπος διασώθηκε από από τα συντρίμμια μιας εξαώροφης πολυκατοικίας που έπεσε σαν χάρτινος πύργος στην Σανλιούρφα και τα πλάνα, όπως είναι λογικό, έγιναν viral.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS