ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Daisy Osakue: “Mε χτύπησαν επειδή είμαι μαύρη”

Δέσποινα Άσπρου

Άγνωστοι επιτέθηκαν, πετώντας αυγά μέσα από κινούμενο όχημα, στην αθλήτρια στίβου της Ιταλίας Daisy Osakue, στην περιφέρεια του Τορίνου. Η νεαρή αθλήτρια τραυματίστηκε, μάλλον ελαφρά, στο αριστερό μάτι της.

Η ίδια είναι πεπεισμένη ότι υπάρχει ρατσιστικό κίνητρο, ενώ σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεδομένου ότι ήταν νύχτα, οι δράστες δεν αποκλείεται να ήθελαν να «τιμωρήσουν», περνώντας την για μια έγχρωμη ιερόδουλη. Χαρακτηριστικά η ίδια είπε στα ιταλικά μέσα: "Με χτύπησαν γιατί είμαι μαύρη".

Η Daisy γεννήθηκε έξω από το Τορίνο από Νιγηριανούς γονείς και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες υποσχέσεις του ιταλικού αθλητισμού.

Ότι και να πούμε θα είναι λίγο, αλλά ξέρετε κάτι; Είναι αδιανόητο να θες να κάνεις κακό σε κάποιον λόγω χρώματος. Πραγματικά. Δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά ο ρατσισμός πρέπει επιτέλους να σταματήσει. 

Να πούμε ότι η ιστορία της Daisy, πήρε πολιτικές διαστάσεις. Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί που μίλησαν για το φαινόμενο του ρατσισμού, ενώ έκφρασαν την λύπη τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS