ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Crossfit: H ανάρτηση για τον Floyd που έσπειρε πανικό

Πώς ο ιδρυτής του Crossfit κατάφερε να απορριφθεί από τα μεγαλύτερα brands και όχι μόνο

Δέσποινα Άσπρου

Αν και το CrossFit δεν χρειάζεται συστάσεις, αξίζει να θυμίσουμε πως είναι μια εταιρεία που βασίζεται σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο ανέπτυξε ο Greg Glassman και σημειώνει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Ο δημιουργός λοιπόν της εν λόγω εταιρείας, πρόσφατα έκανε ένα tweet για τον θάνατο του George Floyd και την εμφάνιση του κορωνοϊού και κατάφερε, όχι απλώς να σπείρει τον πανικό, αλλά και να τον απαρνηθούν τα μεγαλύτερα αθλητικά brands παγκοσμίως. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Greg Glassman, θέλοντας να απαντήσει στο Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον που είπε ότι ο ρατσισμός ήταν ζήτημα δημόσιας υγείας, έγραψε: «FLOYD-19». Και ενώ ίσως οι προθέσεις του να μην ήταν κακές, ο ίδιος και συνάμα η εταιρεία που εκπροσωπεί, κατάφερε να θεωρηθεί ότι είναι προασπιστές του ρατσισμού. Ο ίδιος μάλιστα, βλέποντας την έκταση που πήρε το θέμα έγραψε: «Εγώ, το CrossFit HQ και η κοινότητα CrossFit δεν θα υποστηρίξω τον ρατσισμό. Έκανα ένα λάθος με τις λέξεις που επέλεξα χθες. Λυπάμαι βαθιά για τον πόνο που προκάλεσα. Ήταν λάθος, όχι ρατσιστικό, αλλά λάθος», αλλά ήταν πλέον αργά. Στην συνέχεια, ο Greg πρόσθεσε: «Ο Floyd είναι ήρωας της μαύρης κοινότητας και όχι μόνο θύμα. Θα έπρεπε να είμαι ευαίσθητος σε αυτό. Ζητώ συγνώμη».

H απολογία του όμως φαίνεται να μην ήταν ικανοποιητική, αφού λίγο αργότερα, το Petworth Fitness στην Ουάσιγκτον, πρώην CrossFit Petworth, έγραψε στο Instagram: «Για μια εταιρεία που έχει διακηρύξει ότι είναι «για όλους», η εκκωφαντική σιωπή σχετικά με τα τρέχοντα και τα προηγούμενα ζητήματα ρατσισμού μας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε». Πρόσθεσε επίσης ότι θα δωρίσει την ετήσια αμοιβή των θυγατρικών της, 3.000 δολ. στο Black Lives Matter DC και στις ομάδες αντι-ρατσιστικών εκστρατειών Black Lives Matter DC.

 
 
 
View this post on Instagram

An open letter to @crossfit : you can do better. ___ Regards, Petworth Fitness . FORMERLY . CrossFit Petworth

A post shared by Petworth Fitness (@petworthfitness) on

Το παράδειγμα της πιο πάνω εταιρείας, ακολούθησαν και άλλες με αποκορύφωμα την Adidas AG, ιδιοκτήτρια της Reebok, με την οποία η Cross Fit είχε αποκλειστικό 10ετές συμβόλαιο και η οποία επιβεβαίωσε δημόσια πως μετά το συμβάν πρόκειται να τερματίσει τη σχέση της με την CrossFit.

Με πληροφορίες από BBC, Washingtonpost και Ηuffingtonpost.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση