ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Trump: Έριξαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές για να φωτογραφηθεί με τη Βίβλο

Budde για Trump: «Όλα όσα έχει πει και κάνει είναι για να πυροδοτήσουν τη βία»

Ο Πρόεδρος Trump επισκέφτηκε την Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται απέναντι από τον Λευκό Οίκο μια μέρα μετά την πυρκαγιά στο υπόγειο του ιστορικού κτηρίου εν μέσω διαμαρτυριών για το θάνατο του George Floyd από τους Αστυνομικούς στην Μινεάπολη. 

Πριν κατευθυνθεί στην εκκλησία, ο Trump έδωσε ομιλία στο Λευκό Οίκο τονίζοντας τη σημασία του νόμου και της τάξης. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματικοί στη συνέχεια χρησιμοποίησαν βία για να απομακρύνουν ένα μεγάλο πλήθος ειρηνικών διαδηλωτών από το δρόμο μεταξύ του Λευκού Οίκου και της εκκλησίας, προφανώς έτσι ο Trump θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Καθώς οι σειρήνες της αστυνομίας ακούγονταν στο βάθος, ο πρόεδρος, στάθηκε με την πλάτη του στην γεμάτη γκράφιτι πρόσοψη της εκκλησίας.

Κράτησε στα χέρια του τη Βίβλο με τρόπο σαν να δοκιμάζει το βάρος της.

«Αυτή είναι η Βίβλος σου;» φώναξε ένας δημοσιογράφος.

«Είναι μια Βίβλος», απάντησε ο Trump και σήκωσε το βιβλίο, ώστε να βλέπουν οι δημοσιογράφοι.

«Είμαι εξοργισμένη», είπε η Budde σε τηλεφωνική συνέντευξη λίγο αργότερα, σταματώντας ανάμεσα σε λέξεις για να τονίσει τον θυμό της.
Είπε ότι δεν είχε ειδοποιηθεί ότι ο για την επίσκεψη του Trump και δεν ενέκρινε τον τρόπο με τον οποίο ήταν ασφαλής η περιοχή για την εμφάνισή του.

«Είμαι η Επίσκοπος της Επισκοπής της Ουάσιγκτον και δεν με ειδοποίησαν καν, ότι θα «καθαρίσουν» την περιοχή με δακρυγόνα, ώστε να μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια από τις εκκλησίες μας ως στήριγμα», είπε η Budde.

«Όλα όσα έχει πει και κάνει είναι για να πυροδοτήσουν τη βία», είπε η Budde για τον πρόεδρο. «Χρειαζόμαστε ηθική ηγεσία και έχει κάνει τα πάντα για να μας χωρίσει».

Σε γραπτή δήλωση, ο Προεδρεύων Επίσκοπος Michael Curry, κατηγόρησε τον Trump ότι χρησιμοποιεί «το κτίριο της εκκλησίας και την Αγία Γραφή για κομματικούς και πολιτικούς σκοπούς».

«Αυτό έγινε σε μια εποχή βαθιάς πληγής και πόνου στη χώρα μας, και οι πράξεις του δεν έκαναν τίποτα για να μας βοηθήσουν ή να μας θεραπεύσουν», έγραψε ο Curry.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση