ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν το Σάββατος (20/5) κυρίως σε περιοχές των ορεινών και του εσωτερικού αλλά και σε περιοχές στα βόρεια και ανατολικά του νησιού. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι άνεμοι που θα πνέουν θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι, τοπικά ωστόσο, στα νότια και στα ανατολικά, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Την Κυριακή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης, σύντομης καταιγίδας κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να σημειώσει σταδιακή άνοδο, ενώ από το βράδυ της Κυριακής στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Η πρόγνωση για τον καιρό
Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές βροχές, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές. Κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα νότια και στα ανατολικά, θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, αρχικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στις παράλιες περιοχές. Προοδευτικά, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά και κυρίως σε περιοχές των ορεινών και του εσωτερικού αλλά και σε περιοχές στα βόρεια και στα ανατολικά του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, για να καταστούν όμως σύντομα κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Τοπικά ωστόσο, στα νότια και στα ανατολικά, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ αρχικά στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές, ενώ κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αρχικά στα βόρεια, στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά, θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης, σύντομης καταιγίδας κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Από το βράδυ της Κυριακής και μετά, στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις κλιματολογικές μέσες τιμές.

Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις κλιματολογικές μέσες τιμές.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί έτσι, πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X