ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

#BringBackOurGirls: Βοήθησε και εσύ να επιστρέψουν πίσω τα κορίτσια που απήγαγαν στην Νιγηρία

 Πολλοί μπορεί να κατηγορούν τα social media για το κακό που έχουν δημιουργήσει στις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων αλλά είναι άξιο αναφοράς και το καλό που έχουν κάνει στη νέα εποχή των πραγμάτων.

Μπορεί στα αυτιά των μεγαλύτερων να μην ακούγονται ευχάριστα, αλλά τα social media με την επανάσταση του κλικ έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν καμπάνιες με θεαματικά αποτέλεσματα. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να συμβεί και στην περίπτωση των κοριτσιών από την Νιγηρία!

Πριν δύο εβδομάδες 234 κορίτσια ηλικίας 16 - 18 από τη Νιγήρια απήχθησαν από το Γυμνάσιο Θηλέων στην πόλη Chibok. Οι απαγωγείς ανάγκασαν τα κορίτσια να επιβιβαστούν σε φορτηγό το οποίο εξαφανίστηκε στα σύνορα με το Καμερούν.

Το θέμα περνούσε απαρατήρητο μέχρι που οι Νιγηριανοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την δύναμη του διαδικτύου για να ακουστεί η φωνή τους. Μέσω ενός πρωτοποριακού site δημιούργησαν μια καμπάνια για να σώσουν τα κορίτσια που απλά θέλουν να ζήσουν και να μορφωθούν. Η καμπάνια αυτή λειτούργησε θαυματουργικά, αφού πάνω από 75.000 χρήστες υπέγραψαν, το θέμα έγινε ευρέως γνωστό και η Unicef ανέλαβε την υπόθεση για να σώσει τα κορίτσια.

Βέβαια οι Νιγηριανοί δεν έμειναν σε αυτό αλλά βγηκαν στους δρόμους με χιλιάδες κορίτσια να γεμίζουν τους δρόμους πιέζοντας την κυβέρνηση να αυξήσεις τις προσπάθειες διάσωσης.

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείς και εσύ να βοηθήσεις υπογράφοντας την αναφορά για την επιστροφή των κοριτσιών, ώστε να επιστρέψουν σπίτι τους. #bringbackourgirls

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS