ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Big Brother: Η ατάκα του Κρητικού που σόκαρε και η στάση του ΕΣΡ

«Η βία κατά των γυναικών αποτελεί επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πράξη ηθικά και ποινικά κολάσιμη»

Χαμός έχει προκληθεί με το Big Brother και τον πρώην παίχτη πλέον του reality Αντώνη Αλεξανδρίδη ο οποίος μέσα από δηλώσεις του προωθεί την τοξική αρρενωπότητα και τον βιασμό ενώ ταυτόχρονα μιλώντας αξιωτικά για τις γυναίκες.

Κατά την διάρκεια της Live μετάδοσης από το σπίτι ο Αντώνης μιλώντας με άλλους συμμετέχοντες του ριάλιτι λέει χαρακτηριστικά «με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο… αλλιώς έχει βιασμό»

Όπως φαίνεται και από το βίντεο που κυκλοφορεί κανένας από τους συνομιλητές του δεν αντιδράει στην δήλωσή του. Παρόλα αυτά άμεσα αντέδρασαν τα κοινωνικά δίκτυα που σχολίασαν τον τρόπο που μιλάει για τον βιασμό ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό και αποδεκτό και οργισμένοι ρίχνουν τα πυρά τους στο κανάλι, το παιχνίδι και το ΕΣΡ.

Το ΕΣΡ ωστόσο δεν γίνεται να παρέμβει, καθώς η σκηνή με τον Αντώνη Αλεξανδρίδη δεν προβλήθηκε στην τηλεόραση αλλά σε live streaming του καναλιού στην σελίδα. Το ΕΣΡ ελέγχει και έχει λόγο μόνο στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μετά την προβολή του αποσπάσματος προέβει σε δηλώσεις αναφέροντας ότι «Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ. Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του»

Όπως ήταν φυσικό το παιχνίδι και ο μεγάλος αδελφός ανακοίνωσαν άμεσα την αποχώρηση του παίκτη από το παιχνίδι καλώντας τον στο δωμάτιο επικοινωνίας και ακολούθησε η εξής συνομιλία.

Big Brother : Αντώνη σχετικά με τη χθεσινή σου κουβέντα με το Χρήστο και τον Παναγιώτη ακούστηκαν απόψεις απαράδεκτες και άκρως καταδικαστέες. Σε ρωτάω ευθέως «Εχεις ασκήσει ποτέ στη ζωή σου βία σε γυναίκα»
Αντώνης : Ποτέ!
Big Brother : Η βία κατά των γυναικών αποτελεί επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πράξη ηθικά και ποινικά κολάσιμη. Τέτοιες τοποθετήσεις υπερ της σεξουαλικής βίας υπονομεύουν τα θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας στην κοινωνία μας. Οι κανόνες στο Big Brother δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Αντώνη σε αυτά τα θέματα δε χωρά πλάκα.
Αντώνης : Δε μπορώ να το πιστέψω ότι έφτασα σε αυτό το σημείο χωρίς να το θέλω. Δε μπορώ να το πιστέψω, με τον εαυτό μου τα βάζω. Δεν εχω μεγαλώσει ουτε με τετοιες αρχές, εχω καλή οικογένεια, έχω παιδεία. Δεν έχω μεγαλώσει ούτε σε στάβλο ούτε σε οικογένεια με βία, ούτε έχω προκαλέσει κάτι. Και αισθάνομαι ντροπή ως προς αυτό το θεμα και θα είναι δύσκολο να το ξεπεράσω. Φυσικά πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλάς, το έχω καταλάβει το έχω κατανοήσει, δεν εχω κατέβει βουνό. Και ούτε ειμαι 15 χρονών να μη μπορώ να ελέγξω αυτό που θα πω
Big Brother : Αντώνη στο ξαναλέω , σε αυτά τα θέματα δε χωράει πλάκα. Η τελική μου απόφαση είναι να αποχωρήσεις άμεσα από το σπίτι.

Ο νέος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αντέδρασε γράφοντας «Κουλτούρα βιασμού σε prime time και με χορηγούς. Αηδία και ανατριχίλα. Αν από αυτό βγάζουν λεφτά να βρουν κάποιον άλλο τρόπο. Να μην επιτρέψουμε να πάρει κεφάλι η καφρίλα και ο κανιβαλισμός.»

Η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε, «Η αναπαραγωγή κουλτούρας βιασμού είναι αδιανόητη για την κοινωνία μας. Τεράστια η ευθύνη του καναλιού που μετέδωσε τον κανιβαλισμό. Καμία ανοχή. Το ΕΣΡ έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει για να διακοπεί αυτή η χυδαιότητα».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε όπως ήταν φυσικό επόμενο υπήρξαν και χορηγεί που αποσύρθηκαν από το ριάλιτι αναφέροντας ότι «Η εταιρεία … μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορωνοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι "γυναικοκρατούμενο". Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης»

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση