ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Biden - Trump: Και όμως, το δεύτερο debate ήταν «φυσιολογικό»

«Κάποιος που ευθύνεται για τόσους θανάτους δεν πρέπει να παραμείνει Πρόεδρος»

Ο Πρόεδρος Donald Trump κι ο τέως αντιπρόεδρος Joe Biden αναμετρήθηκαν για μιάμιση ώρα ενώπιον δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών τηλεθεατών στο δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ της προεκλογικής εκστρατείας, 12 μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Οι πολιτικοί αναλυτές και οι δημοσιογράφοι συμφωνούν ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε μία φυσιολογική τηλεμαχία, σε σύγκριση με το «τσίρκο» της πρώτης. Η αναμέτρηση έλαβε χώρα στο Νάσβιλ Τενεσί, πρωτεύουσα της μουσικής κάντρι, με συντονίστρια την ανταποκρίτρια του δικτύου NBC στον Λευκό Οίκο, Kristen Welker. Ο πρόεδρος Trump που υστερεί σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις ήθελε μία μεγάλη νίκη για να αντιστρέψει το ρεύμα. Οι αναλυτές συμφωνούν ότι τα πήγε πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορά, αλλά δεν πέτυχε τη νίκη που προσδοκούσε, καθώς ο Joe Biden πέτυχε πόντους στα ζητήματα όπου χωλαίνει ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιθετικός, αλλά στο πλαίσιο της κοσμιότητας, ο Trump προσπάθησε χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στις απαντήσεις επί των συγκεκριμένων ερωτημάτων, να θέτει συνεχώς το ερώτημα στο Τζο Biden γιατί δεν έγιναν αυτά που εισηγείται όταν ήταν επί 8 χρόνια αντιπρόεδρος.

«Κάναμε πολλά, αλλά είχαμε ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο», υποστήριξε ο κ. Biden.

Ο Πρόεδρος Trump επίσης επέμενε να θέτει τις κατηγορίες για χρηματοδότηση του γιου του Χάντερ κι άλλων μελών της οικογένειας Biden, από την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Κίνα.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έλαβα ούτε ένα σεντ από το εξωτερικό», τόνισε ο Joe Biden, τονίζοντας ότι οι κατηγορίες δεν έχουν καμία βάση και αυτό φάνηκε στη διάρκεια της διαδικασίας έκπτωσης του Προέδρου στο Κογκρέσου.
Αντίθετα, κατηγόρησε τον Trump πως έβγαλε χρήματα από την Κίνα, τη Ρωσία κι άλλες χώρες του εξωτερικού.
«Πλήρωσε εκατομμύρια σε φόρους στην Κίνα, τη στιγμή που στις ΗΠΑ πλήρωσε σε ομοσπονδιακούς φόρους μόλις 750 δολάρια», είπε.

Ο Trump προσπάθησε για μια ακόμη φορά να δικαιολογηθεί πως σύντομα μόλις του δώσουν το πράσινο φως οι λογιστές του θα δημοσιοποιήσει τη φορολογική του δήλωση.

«Εχω δώσει στη δημοσιότητα φορολογικές δηλώσεις 22 ετών. Κι αυτός μας κοροϊδεύει τα τελευταία 4 χρόνια ότι θα δώσει τις δικές του χωρίς να το κάνει», είπε ο Biden.

Οι αναφορές στην εξωτερική πολιτική ήταν περιορισμένες, στο μεγαλύτερο βαθμό γύρω τη Βόρειο Κορέα και τις πληροφορίες για παρεμβάσεις της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Trump ισχυρίστηκε λανθασμένα ότι o διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ράντκλιφ υποστήριξε πως Ρωσία και Ιράν επιθυμούν να χάσει ο πρόεδρος της εκλογές, Στην πραγματικότητα όλες οι πληροφοριών των αμερικανικών υπηρεσιών δείχνουν ότι οι έξωθεν παρεμβάσεις έχουν στόχο το Τζο Biden.

«Οποιαδήποτε χώρα αναμειχθεί εκλογές μας, εάν εκλεγώ θα λογοδοτήσει και θα πληρώσει το τίμημα, διότι πλήττει την εθνική μας κυριαρχία», είπε.
Παράλληλα αναρωτήθηκε γιατί ο Πρόεδρος Trump δείχνει απροθυμία να επιρρίψει ευθύνες στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν.

Στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το θέμα με το οποίο ξεκίνησε η τηλεμαχία, ο Trump προσπάθησε να πείσει ότι έκανε κάθε τι δυνατό και υπερασπίστηκε την πολιτική του ανοίγματος της οικονομίας, ενώ κατηγόρησε τον Τζο Biden και τους δημοκρατικούς κυβερνήτες ότι θέλουν να κλείσουν τη χώρα αδιαφορώντας για την καταστροφή της οικονομίας.

«Δεν είναι δικό μου φταίξιμο που ήρθε εδώ, η Κίνα φταίει», είπε ο Trump, σημειώνοντας ότι η Αμερική μαθαίνει να ζει με τον ιό.

«Μαθαίνει και να πεθαίνει με τον ιό», αντέταξε ο Biden, μιλώντας για τους 220.000 νεκρούς και τους ανθρώπους σε κάθε οικογένεια που έχουν πεθάνει.

Επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο Trump για τον μεγάλο αριθμό θανάτων, την υποτίμηση της πανδημίας «για να μην δημιουργήσει πανικό» και τις αντικρουόμενες δηλώσεις του και την αδιαφορία στις προτροπές των επιστημόνων.

«Κάποιος που ευθύνεται για τόσους θανάτους δεν πρέπει να παραμείνει Πρόεδρος», είπε.

Παράλληλα, με αφορμή τις προβλέψεις των επιστημόνων για ακόμη 200 χιλιάδες νεκρούς στους αμέσως επόμενους μήνες, προειδοποίησε ότι οδεύουμε σε έναν μαύρο χειμώνα, με τον Πρόεδρο Trump να μην έχει ακόμα σαφές σχέδιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Biden  |  Trump  |  debate  |  δεύτερο  |  θέματα  |  μικρόφωνα  |  κλειστά  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση