ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αυτός θα είναι ο επόμενος Δούκας του Εδιμβούργου

Είχε αποφασιστεί από το 1999.

newsroom must

Μέσα στον αναβρασμό από τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου (09/04/21) και όλες τις ανακατατάξεις που αναμένεται να λάβουν χώρα είναι και η διαδοχή του τίτλου του Δούκα του Εδιμβούργου.

Να θυμίσουμε πως, ο πρίγκιπας Φίλιππος πέρασε από διάφορους τίτλους κατά τη διάρκεια της ζωής του. Γεννήθηκε με βασιλικό τίτλο ως «Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και Δανίας», χρίστηκε «Βασιλική Υψηλότητα» μια μέρα πριν τον γάμο (ενώ του είχαν αφαιρεθεί όλοι του οι τίτλοι) ενώ στις 20 Νοεμβρίου 1947 πήρε τον τίτλο του «Δούκα του Εδιμβούργου, Κόμη του Merioneth, και Baron Greenwich» τον οποίο διατηρούσε μέχρι και τον θάνατό του.

Ο επόμενος στην διαδοχή του τίτλου είχε αποφασιστεί σύμφωνα με δημοσιεύματα από το 1999 και δεν είναι άλλος από τον Πρίγκιπα Edward (το τέταρτο παιδί της Βασίλισσας με τον Φίλιππο- όταν γεννήθηκε βρισκόταν μάλιστα τρίτος στην σειρά διαδοχής) και πλέον 12τος στην σειρά διαδοχής για το στέμμα. Η ανακοίνωση είχε γίνει λίγο πριν το γάμο του με την Sophie Rhys-Jones, όπως έγινε και με τον Φίλιππο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Για την ιστορία ο τίτλος δημιουργήθηκε το 1726 και είχε δοθεί στον πρίγκιπα Frederick (εγγονό του βασιλιά George I.) Μετά δόθηκε στον πρίγκιπα Γεώργιο (αργότερα έγινε βασιλιάς). Ενώ ο τρίτος κάτοχος ήταν ο πρίγκιπας Alfred (δεύτερος γιος της βασίλισσας Victoria)

Ο λόγος όμως που ο τίτλος έγινε γνωστός δεν ήταν άλλος παρά τα βραβεία Duke of Edimburgh τα οποία βοηθούν παιδιά να μάθουν νέες δεξιότητες, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να προσφέρουν στις κοινότητές τους, τα οποία εγκαθίδρυσε ο Πρίγκιπας Φίλιππος.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X