ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: hot pink blazer, στενό jean και μποτάκια σε animal print
 

Αυτό το πείραμα δείχνει πόσο εύκολα μεταδίδεται ο ιός στα εστιατόρια

Δείτε το βίντεο

Ένα viral βίντεο από την Ιαπωνία έχει σκοπό να μας παρουσιάσει πόσο γρήγορα μεταδίνονται τα μικρόβια και οι ιοί στα εστιατόρια όταν μόλις ένα άτομο είναι θετικό.

To πείραμα γίνεται σε ένα εστιατόριο με μπουφέ ή σε ένα κρουαζιερόπλοιο. Διενεργήθηκε από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες υγείας.

Το βίντεο δείχνει 10 άτομα να μπαίνουν στο εστιατόριο, με ένα να ξεχωρίζει ως το «μολυσμένο» άτομο. Κάθε συμμετέχων πηγαίνει στο μπουφέ όπως θα κάνανε κανονικά, χωρίς να λαμβάνει υπόψη πιθανή μόλυνση.

Στο τέλος του βίντεο, οι συμμετέχοντες ρίχνονται κάτω από black lights δείχνοντας που έχει εξαπλωθεί η «μόλυνση».
Η ουσία, που χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει τα μικρόβια, φαίνεται στο φαγητό, σε σκεύη σερβιρίσματος και πιατέλες, ακόμη και στα πρόσωπα ορισμένων από τους συμμετέχοντες.

Η Ιαπωνία είχε 16.049 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και 678 θανάτους. Πάνω από 4,3 εκατομμύρια κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 297.000 θανάτων.

Αν και αυτά τα είδη πειραμάτων δεν είναι νέα, ο John Nicholls, κλινικός καθηγητής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι δείχνουν πόσο γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί ένας ιός, ειδικά όταν δεν πλένουμε τα χέρια μας.

«Αυτό που έδειξε το βίντεο, είναι ότι θα εξαπλωθεί σε επιφάνειες και σε ανθρώπους πολύ αποτελεσματικά», δήλωσε ο Nicholls στο CNN,«Νομίζω ότι υπογραμμίζει πραγματικά το πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε τα χέρια μας για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού»

Με πληροφορίες από το CNN

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X