ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς για το 2022 σύμφωνα με το λεξικό Oxford

Επιλέχτηκε από το 93% των ερωτηθέντων

Ζωή Τουτουντζίδου

Για ακόμη μία χρονιά το λεξικό Oxford ανακοινώνει την λέξη της χρονιάς που σίγουρα είναι μια φράση που κάπου είδες στα social media και δεν είναι άλλη από το «Goblin Mode». Πιο συγκεκριμένα, το κοινό επέλεξε το «Goblin Mode» ως λέξη της χρονιάς ανάμεσα από διάφορες επιλογές φράσεων, λέξεων και hashtags που έδωσε το Oxford University Press (OUP).

Το «Goblin Mode» απέσπασε την ψήφο της συντριπτικής πλειονότητας και σημαίνει «ένα είδος συμπεριφοράς, το οποίο αφορά καλοπερασάκηδες, τεμπέληδες, ατημέλητους ή άπληστους χωρίς ίχνος μετάνοιας, συνήθως κατά τρόπο που απορρίπτει τις κοινωνικές νόρμες ή προσδοκίες», ενώ την δεύτερη θέση πήρε το «Metaverse» και την τρίτη το «#IStandWith».

Ο πρόεδρος της Oxford Languages, Casper Grathwohl, δήλωσε ότι το ποσοστό της ψηφοφορίας τους εξέπληξε καθώς η λέξη επιλέχτηκε από το 93% των ερωτηθέντων.

«Κοιτώντας τη χρονιά που μόλις βιώσαμε, το «Goblin Mode» έχει απήχηση σε όσους από εμάς αισθάνονται κάπως πνιγμένοι σε αυτή τη φάση. Είναι ανακούφιση το ότι αναγνωρίζουμε πως δεν είμαστε πάντοτε οι εξιδανικευμένοι, περιποιημένοι εαυτοί μας, τους οποίους μάς ενθαρρύνουν να δείχνουμε στο Instagram ο TikTok. Αυτό φαίνεται και από την δραματική άνοδο των πλατφορμών όπως το BeReal, όπου οι χρήστες αναρτούν εικόνες χωρίς επεξεργασία, συχνά αποτυπώνοντας ευάλωτες στιγμές σε goblin mode», τόνισε ο Grathwohl.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS