ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Αυστραλία: 2.500 εθελοντές πόζαραν γυμνοί για τον καρκίνο του δέρματος

Στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ για ένα έργο τέχνης

Δέσποινα Άσπρου

Με αφορμή ένα έργο τέχνης που έχει σχεδιαστεί με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον καρκίνο του δέρματος, περίπου 2.500 χιλιάδες εθελοντές πόζαραν γυμνοί στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ.

Το εν λόγω έργο, αποτελεί το πιο πρόσφατο εγχείρημα του Αμερικανού φωτογράφου Spencer Tunick, που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους Αυστραλούς να κάνουν τακτικούς ελέγχους στον δερματολόγο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το World Cancer Research Fund, η Αυστραλία είναι η χώρα στον κόσμο που έχει πληγεί περισσότερο από τον καρκίνο του δέρματος, ενώ για χάρη του μηνύματος που θέλει να περάσει μέσα από το έργο του ο διάσημος φωτογράφος, η νομοθεσία της χώρας τροποποιήθηκε αναλόγως, ώστε να επιτραπεί το δημόσιο γυμνό στην παραλία για πρώτη φορά.

 Η όμορφη πρωτοβουλία έγινε σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση Skin Check Champions κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος.

«Έχουμε την ευκαιρία να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους δερματικούς ελέγχους και με τιμά που έρχομαι εδώ, κάνω την τέχνη μου και απλώς γιορτάζω το σώμα και την προστασία», δήλωσε ο γνωστός καλλιτέχνης Tunick σε αποσπάσματα που δημοσιεύτηκε στο Reuters.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BBC News (@bbcnews)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση