ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

AVIGAN: Ποιο είναι το φάρμακο που δίνει ελπίδα;

20 Κύπριοι ασθενείς θα συμπεριληφθούν σε μια παγκόσμια κλινική δοκιμή Ιαπωνικού φαρμάκου Avigan

Ελπίδες στην μάχη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού δίνουν τα κλινικά αποτελέσματα σε φάρμακο που παράγει η ιαπωνική εταιρεία Fujifilm Holdings.

Το Υπουργείο Υγείας, αξιολογώντας την κατάσταση και τα δεδομένα, ανακοίνωσε ότι 20 ασθενείς από την Κύπρο θα συμπεριληφθούν σε μια παγκόσμια κλινική δοκιμή του Ιαπωνικού φαρμάκου, η οποία θα αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του ως πιθανή θεραπεία για τον covid-19. Στην κλινική δοκιμή συμμετέχουν 20 χώρες.

Τι είναι το Avigan;

Είναι ένα φάρμακο που παράγεται από την ιαπωνική φαρμακευτική Fujifilm Toyama Chemical, το οποίο δείχνει αποτελεσματικότητα κατά του κορωνοϊού και δίνει ελπίδες για την καταπολέμηση του ιού, καθώς εμφάνισε θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς που νοσούν.

Δραστική του ουσία είναι η φαβιπιραβίρη, η οποία δρα ως αναστολέας της πολυμεράσης πολλών RNA ιών. Έτσι, εκτιμάται ότι εμποδίζει την αναπαραγωγή του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό και μειώνει τη μεταδοτικότητα της νόσου. Ταυτόχρονα, έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε πολλά στελέχη της γρίπης, του κίτρινου πυρετού, του αφθώδους πυρετού και ορισμένων άλλων ιογενών παθήσεων.

Η φαβιπιραβίρη έχει αναπτυχθεί από το 2014 ως αντι-ιϊκό φάρμακο κατά στελεχών της εποχικής γρίπης και έχει λάβει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA). Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Βρετανία έχει δοκιμαστεί έναντι του ιού Έμπολα.

Από τον Φεβρουάριο χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό σε πιο πρώιμο στάδιο της ασθένειας. Χρησιμοποιήθηκε επίσης σε δύο κλινικές μελέτες που έγιναν στην Ουχάν (την εστία της επιδημίας) και στη Σενζεν με πολύ καλά αποτελέσματα.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X