ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αθώος δηλώνει στην απολογία του ο Λιγνάδης: «Ουδέποτε εκδήλωσα ερωτικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα»

To υπόμνημα Λιγνάδη – Tι ισχυρίζεται για τους βιασμούς

«Αθώος» δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης με πολυσέλιδο υπόμνημα προς την ανακρίτρια, ενώ επικαλείται μάρτυρες ισχυριζόμενος, ότι κατά τον χρόνο που φέρεται ότι προέβη στις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, δεν ήταν καν στους χώρους όπου αναφέρεται ότι έγιναν οι βιασμοί.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης δήλωσε: «Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό- σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική - σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτα κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο, οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Προς τούτο επικαλείται άλλοθι και για τον βιασμό του 2010 και για εκείνον του 2015 προτείνοντας μάρτυρες και επισημαίνοντας πως οι καταγγελίες σε βάρος του είναι κατασκευασμένες.

Επίσης, επικαλείται σειρά αντιφάσεων, που κατά τη γνώμη του αποδεικνύουν ότι τα θύματα που τον κατήγγειλαν έχουν δώσει στη δικαιοσύνη μαρτυρίες που δεν είναι αξιόπιστες.

Αναλυτικότερα, ο Λιγνάδης επιχειρεί να αποδομήσει και αντικρούσει τις κατηγορίες των μηνυτών του, των δύο ανήλικων κατά τον χρόνο τέλεσης των καταγγελλόμενων πράξεων, μηνυτών του.Βρήκαν δυο ανήθικους και αδίστακτους ανθρώπους και έφτιαξαν δυο ιστορίες μια τον Αύγουστο του 2010 και μια τον Αύγουστο του 2015, υποστηρίζει ο Δ. Λιγνάδης και σε άλλο σημείο του υπομνήματος του αναφέρει για την 1η πράξη του βιασμού που του αποδίδεται τον Αύγουστο του 2010: «Κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 9 Αυγούστου του 2010 βρισκόμουν μαζί με τον Ι. Π. στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο Κάιρο πραγματοποιώντας και κρουαζιέρα στο Νείλο, όπως αποδεικνύεται από τα προσκομιζόμενα έγγραφα του ταξιδιωτικού γραφείου Boutros Tours μέσω του οποίου έκλεισαν τα αεροπορικά μου εισιτήρια».

Σε κάθε περίπτωση οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου, έτσι όπως διατυπώνονται στο γραπτό υπόμνημά του, το οποίο υπογράφει ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, θα αξιολογηθούν από τις δικαστικές αρχές που θα κρίνουν το σύνολο της υπόθεσης.

Πάντως η απολογία Λιγνάδη αναμένεται να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ και μετά το τέλος της ανακριτής και εισαγγελέας θα κρίνουν αν θα προφυλακιστεί η όχι.

Με πληροφορίες από Kathimerini.gr και protothema.gr

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X