ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Αθηνά Μαυρογιάννη, το στήριγμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη

Ποια είναι η κόρη του υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα;

Δέσποινα Άσπρου

Συνοδευμένος για άλλη μια φορά από την κόρη του, Αθηνά Μαυρογιάννη, το πρωί της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπέβαλε και επίσημα την υποψηφιότητά του στο Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ». Όπως ήταν φυσικό, από τα πρώτα κιόλας λεπτά της κοινής τους εμφάνισης, τα βλέμματα στράφηκαν εκτός από τον ίδιο και στην Αθηνά, η οποία φαίνεται να βρίσκεται διαρκώς στο πλάι του και να τον στηρίζει σε κάθε του βήμα, ενώ αισθητή ήταν και η απουσία της δεύτερης συζύγου του Ανδρέα Μαυρογιάννη, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί δημόσια. Ποια όμως είναι η Αθηνά και τι γνωρίζουμε γι' αυτήν;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Αθηνά σήμερα ζει στο Παρίσι και είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στην πνευματική ιδιοκτησία, ενώ τώρα ασχολείται συγκεκριμένα με τα video games. Λόγω της υποψηφιότητας του πατέρα της, αυτό το διάστημα έρχεται πολύ συχνά στην Κύπρο, ενώ μιλώντας λίγο καιρό πριν στην εκπομπή ΤΕΤ Α ΤΕΤ, αποκάλυψε ότι γεννήθηκε αρχικά στο Παρίσι, ήρθε μαζί με την οικογένειά της στην Κύπρο και έπειτα, βρέθηκε στην Ιρλανδία, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και στις Βρυξέλλες.

Στην συνέχεια, σπούδασε στην Βρετανία και στην Γαλλία, όπου και εξακολουθεί να μένει μέχρι σήμερα. Οι συχνές μετακομίσεις αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό των παιδικών της χρόνων, ενώ η καρδιά της παραδέχεται ότι βρίσκεται στον Αγρό καθώς εκεί είναι η μητέρα της, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου δεκατρία χρόνια μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού. Η περίοδος εκείνη είναι η δυσκολότερη μέχρι σήμερα στην ζωή της, γεγονός απολύτως λογικό. 

Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Διομύδη Μαυρογιάννη, ο οποίος μαζί με την σύζυγό του ζει μόνιμα στην Βουδαπέστη.

Παρά τις συχνές μετακομίσεις στο παρελθόν, η Αθηνά μεγάλωσε χάρη στον πατέρα της με σταθερότητα.  "Είναι πάντα εκεί, αλλά ποτέ δεν θα σε εμποδίσει να κάνεις ό,τι θέλεις", είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Κληθείσα να σχολιάσει τα παιδικά της χρόνια στην εκπομπή "Όλα στον αέρα" είπε ότι αυτό που θυμάται πιο έντονα είναι το πόσο δεμένη οικογένεια ήταν. "Ήμασταν μια πολύ δεμένη οικογένεια, λειτουργούσαμε πάντα ως ομάδα. Είναι δύσκολο να αλλάζεις διαρκώς χώρα. Η βάση μας όμως ήταν πάντα η Κύπρος, ερχόμασταν κάθε καλοκαίρι τρεις μήνες και αυτό ήταν πολύ σημαντικο. Είναι πολύ εύκολο ένα μωρό να χαθεί, να χάσει την ταυτότητά του. Εμάς ήταν ξεκάθαρο πως η ταυτότητά μας ήταν κυπριακή. Σπίτι μόνο κυπριακά μιλούσαμε". 

Στον ελεύθερό της χρόνο απολαμβάνει να βγαίνει με τον σύντροφό της, ο οποίος είναι σεφ και να κάνει γυμναστική. Στην Κύπρο, αγαπά να διαβάζει μαζί με τον πατέρα της και να πηγαίνουν βόλτες με το σκυλάκι τους.

Η αγάπη της για νέες προκλήσεις είναι το βασικό χαρακτηριστικό που κληρονόμησε από τον πατέρα της. "Προσπαθώ διαρκώς να κάνω πράγματα πέρα από τα όρια μου. Έμαθα πως είναι πολύ σημαντικό πάντα να προσπαθείς για κάτι πιο δύσκολο, κάτι που θα σε εξελίξει ως άνθρωπο", παραδέχεται η ίδια και προσθέτει πως από την μητέρα της κληρονόμησε την ιδέα πως πρέπει να ζεις για το σήμερα.

Όσον αφορά στο τι την αγχώνει στον προεκλογικό αγώνα του πατέρα της, είναι "η δημοσιότητα καθώς δεν τους ταιριάζει ως οικογένεια" και "πιο προσωπικά την αγχώνει το ότι δεν θα μπορεί να προστατεύει πάντα και τόσο εύκολα τον πατέρα της από τα κακεντρεχή σχόλια που ίσως προκύψουν στην πορεία. 

Μιλώντας για το αν θα έβλεπε τον εαυτό της να πρωταγωνιστεί κάποια στιγμή στα πολιτικά δρώμενα του νησιού μας στο Beuatiful People υποστήριξε: "Η πολιτική σαν λέξη δεν µε ελκύει, αλλά όταν βλέπω κάτι που δεν µου αρέσει στην κοινωνία και υπάρχει τρόπος για να βοηθήσω, γιατί όχι; Θεωρώ ότι αν ασχοληθείς µε την πολιτική πρέπει να βάζεις την κοινωνία και τη χώρα σου πάνω από τον εαυτό σου και το προσωπικό σου συµφέρον". Στην ίδια συνέντευξη, αναφερόμενη στον λόγο που μετακόμισε μόνιμα στο Παρίσι, είπε: Με τον σύντροφό µου γνωριστήκαµε στο Παρίσι, εκεί ξεκινήσαµε να βγαίνουµε και όταν επιστρέψαµε Κύπρο ζούσαµε µια πολύ ωραία καθηµερινότητα. ∆ούλευα Λεµεσό και µετά Λευκωσία σε δικηγορικά γραφεία, ο ίδιος Λεµεσό, και ξαφνικά είπαµε να τολµήσουµε τώρα που είµαστε νέοι να κάνουµε µια αλλαγή και να µετακοµίσουµε στο Παρίσι για λίγο καιρό. Στην Κύπρο κάποτε νιώθω ότι έχουµε µια τάση να βιαζόµαστε να πάµε στο τελευταίο στάδιο - στα πιο ωραία της ζωής - που είναι η οικογένεια και ο γάµος, που ναι σίγουρα είναι κάτι που θα θέλαµε στο µέλλον, όµως όχι τώρα. Μετακοµίσαµε πριν από ένα χρόνο. Εγώ δουλεύω εκεί ως εσωτερική σύµβουλος σε µια εταιρία παιχνιδιών και το απολαµβάνω ιδιαίτερα. Έχουν µια αµερικάνικη νοοτροπία, όπου µπορείς να πάρεις τον υπολογιστή σου και να δουλέψεις οπουδήποτε. Έχουν γιόγκα κάθε πρωί σε ειδικό χώρο, όλοι όσοι εργάζονται είναι νεαροί και γενικότερα είναι πολύ ωραίο το περιβάλλον και µε πολλή θετική ενέργεια. Και ναι, αξίζει τον κόπο που το ζω, αλλά σίγουρα κάποια στιγµή θέλω ο τελικός προορισµός να είναι η Κύπρος. Την οικογένειά µου θα ήθελα να την κάνω στην Κύπρο και ελπίζω µέχρι τότε που θα είµαστε έτοιµοι να έρθουµε πίσω να έχουν γίνει βήµατα µπροστά, ειδικά στους τοµείς της παιδείας".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Andreas Mavroyiannis (@mavroyiannisa)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Andreas Mavroyiannis (@mavroyiannisa)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση