ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Άσχημα τα πράγματα για τον Donald Trump

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων με την οποία εγκρίθηκε η παραπομπή του Αμερικανού Προέδρου, Donald Trump, σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της έρευνας του Κογκρέσου, ο Λευκός Οίκος πέρασε στην αντεπίθεση.

Σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας που υπογράφεται από την εκπρόσωπό της Στέφανι Γκρίσαμ, τονίζεται ότι ολοκληρώθηκε «ένα από τα πιο επονείδιστα πολιτικά επεισόδια στην ιστορία του έθνους μας», καθώς «χωρίς να λάβουν ότι μία ψήφο Ρεπουμπλικάνου, και χωρίς να παρουσιάσουν την παραμικρή απόδειξη, οι Δημοκρατικοί προώθησαν την έγκριση του παράνομου κατηγορητηρίου τους σε βάρος του προέδρου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος για «αντισυνταγματική παρωδία» διαδικασίας.

Στο δελτίο Τύπου προστίθεται πως «ο Πρόεδρος είναι βέβαιος ότι η Γερουσία θα αποκαταστήσει την τάξη, την ισονομία και την τήρηση των ορθών νομικών διαδικασιών, που αγνοήθηκαν στις διαδικασίες στη Βουλή. Είναι έτοιμος για τα επόμενα βήματα και πεισμένος ότι θα απαλλαγεί πλήρως».

Η Γερουσία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Για να κριθεί ένοχος ο Trump και να παυθεί, χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων όταν θα διεξαχθεί ψηφοφορία μετά τη δίκη του στο σώμα αυτό του Κογκρέσου. Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει ότι ο Τραμπ θα αθωωθεί στην Άνω Βουλή.

Να θυμίσουμε πως ο Donald Trump γίνεται ο τρίτος Πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που παραπέμπεται σε δίκη στην Αμερικανική Γερουσία. Η ανοιχτή συζήτηση στο Κογκρέσο επί των δύο κατηγορητηριων άρθρων που είχε να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος Τραμπ έληξε στις 02:00 ώρα Κύπρου, όπου και ξεκίνησαν οι διαδικασίες ψηφοφορίας επί αυτών. Η ψηφοφορία έληξε στις 03:00.

Σε ότι αφορά το Πρώτο Άρθρο Παραπομπής, με την κατηγορία «Κατάχρησης Εξουσίας», η ψηφοφορία έληξε με το αποτέλεσμα να ακολουθεί τις κομματικές γραμμές των δύο:

  • Υπέρ Παραπομπής: 230 (Δημοκρατικοί)
  • Κατά Παραπομπής: 197 (Ρεπουπλικανοί)
  • Παρών: 1 (Τούλσι Γκάμπαρντ)

Στα ίδια κύμματα ακολούθησε και η ψηφοφορία για το Δεύτερο Άρθρο Παραπομπής, με την κατηγορία «Παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου». Η ψηφοφορία κατέδειξε το αποτέλεσμα:

  • Υπέρ Παραπομπής: 229 (Δημοκρατικοί)
  • Κατά Παραπομπής: 198 (Ρεπουπλικανοί)
  • Παρών: 1 (Τούλσι Γκάμπαρντ)

Σημειώνεται πως η Τούλσι Γκάμπαρντ, είναι μέλος του Δημοκρατικού κόμματος και Αντιπρόσωπος από την πολιτεία της Χαβάης. Διεκδικεί το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020 και λόγω αυτού προτίμησε να δηλώσει παρών και να μην τοποθετηθεί, καθώς όπως δήλωσε, αν και ο πρόεδρος Τραμπ είναι ένοχος, η ίδια δεν μπορεί να ψηφίσει υπέρ μιας διαδικασίας που προκάλεσε τόσο μεγάλο εθνικό διχασμό. 

 

ΠΗΓΗ:Kathimerini.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS