ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ασφαλείς οι Κύπριοι μαθητές

Η κυπριακή αποστολή στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα παραμένει στην Τραπεζούντα, ενώ το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία και προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την ασφαλή επιστροφή στην Κύπρο της αποστολής της χώρας μας, όταν ληφθεί σχετική απόφαση.

Ο Υπουργός Παιδείας βρίσκεται σε απευθείας επαφή με την Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής, Κάλλη Χατζηιωσήφ, η οποία ηγείται της 36μελους κυπριακής αποστολής στην Τραπεζούντα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή στο κρατικό κανάλι, «οι μαθητές είναι απολύτως ασφαλείς» και όπως επεσήμανε «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας εξαιτίας της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία».

Όπως ανέφερε, «η Τουρκία, εγγυάται την ασφάλεια των αποστολών όλων των χωρών που συμμετέχουν στην παγκόσμια Γυμνασιάδα η οποία μάλιστα αναμένεται να συνεχίσει τις εργασίες της».

Σημείωσε ωστόσο πως γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ των συμμετεχόντων για το αν θα παραμείνουν στη χώρα για τη συνέχιση της διοργάνωσης καθώς όπως επεσήμανε είναι μία απόφαση που θα ληφθεί συλλογικά.

Επιπλέον, ανάφερε πως η κυπριακή πλευρά βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική, ώστε με τον ίδιο τρόπο που θα επιστρέψουν οι μαθητές εξ Ελλάδος να επιστρέψουν και οι μαθητές από την Κύπρο, αν ληφθεί απόφαση για επιστροφή τους στις χώρες τους.

Κανένα οργανωμένο ταξίδι Κυπρίων στην Τουρκία

Δεν φαίνεται να υπάρχει μάζα Κυπρίων επισκεπτών στην Τουρκία, πέραν της ομάδας των μαθητών που ευρίσκονται στην Τραπεζούντα, αναφέρει σε ανακοίνωση το ΥΠΕΞ, το οποίο παράλληλα προβαίνει σε συστάσεις και οδηγίες προς τους πολίτες.

Το Υπουργείο συμβουλεύει όλους τους Κύπριους πολίτες, οι οποίοι πιθανόν να διαμένουν, επισκέπτονται ή προτίθενται να επισκεφθούν την Τουρκία, όπως αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αν δεν είναι αναγκαίο.

Οι Κύπριοι πολίτες που ευρίσκονται στην Τουρκία καλούνται όπως αποφεύγουν τους πολυσύχναστους χώρους και τις μαζικές συγκεντρώσεις. Επίσης, ενθαρρύνονται να ενημερώνονται για την τρέχουσα κατάσταση από τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης και να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας των Αρχών.

Σημειώνεται ότι από χθες ενεργοποιήθηκε το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και οι λειτουργοί του είναι στη διάθεση όσων έχουν συγγενείς και οικείους τους στην Τουρκία για παροχή βοήθειας. Έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται επαφές με προξενικές αρχές άλλων κρατών μελών της ΕΕ ειδικά της Ελλάδας, και της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, είναι σε επαφή με τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου για ενημέρωση για παρουσία οργανωμένων συνόλων Κυπρίων επισκεπτών στην Τουρκία. Από τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση και τις έως τώρα διαθέσιμες πληροφορίες δεν φαίνεται να υπάρχει μάζα Κυπρίων επισκεπτών στην Τουρκία, πέραν της ομάδας των μαθητών που ευρίσκονται στην Τουρκία για συμμετοχή σε αγώνες. Σε ό,τι αφορά τους συγκεκριμένους μαθητές το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας για συντονισμένες ενέργειες για την επιστροφή τους. Σημειώνεται, ότι, η λειτουργία των αεροδρομίων και οι πτήσεις από και προς τη χώρα αποκαθίστανται σταδιακά.

Άμεσα ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εξωτερικών, κυρίως στη περίπτωση που δεν έχουν εντοπίσει ή επικοινωνήσει με τους οικείους τους.

Σημειώνεται ότι λόγω της απουσίας διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι σε θέση να παρέχει άμεση και απρόσκοπτη προξενική αρωγή σε Κύπριους πολίτες, οι οποίοι επισκέπτονται την χώρα. Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS