ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Απόψε τα «πεφταστέρια του φθινοπώρου»

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο η βροχή των Ωριωνίδων

Από απόψε το βράδυ (21 Οκτβρίου) εως αύριο τα χαράματα πρόκειται να κορυφωθούν οι Ωριωνίδες, δηλαδή η βροχή από τα «πεφταστέρια του φθινοπώρου». Η βροχή των Ωριωνίδων είναι ορατή στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και την Κύπρο και την Ελλάδα.

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων αστέρων, που εμφανίζονται κάθε χρόνο από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου και οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή.

Απόψε, το φεγγάρι θα είναι πολύ μικρό, αφού στις 25 Οκτωβρίου θα υπάρξει νέα σελήνη και νοουμένου ότι δεν θα υπάρξει συννεφιά, τα «πεφταστέρια» θα είναι ορατά απ’ όπου κι αν βρίσκεστε.

Από που πήραν το όνομα τους οι Ωριωνίδες;

Ο λόγος που πήραν αυτή την ονομασία φαίνεται να είναι επειδή προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ενώ στην πραγματικότητα δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα -συνήθως γύρω στα 20 την ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.

Πότε θα είναι η επόμενη «βροχή από πεφταστέρια»;

Αν και δεν είναι ακόμη γνωστή η ακριβής ημερομηνία, τα «πεφταστέρια του χειμώνα» θα έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε λίγο πριν το τέλος του χρόνου ή λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS