ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Απαγωγή μαθητών: Στην φυλακή για 16 χρόνια ο «Τζιορτζ»

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας οδηγήθηκε ο 35χρονος Γιώργος Νικολάου, άλλως «Τζιορτζ» για την υπόθεση απαγωγής δύο μαθητών από δημοτικό σχολείο της Λάρνακας στις 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Κακουργιοδικείο σε κεκλεισμένων των θυρών δίκη επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 χρόνων στον 35χρονο Νικολάου.

Θυμίζουμε πώς ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ενοχή στις εξής κατηγορίες:

Οι κατηγορίες

Απαγωγή, αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης με σκοπό την διάπραξη κακουργήματος και άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος.

Η άμεση κινητοποίηση

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου. Μια πληροφορία που λήφθηκε από την Αστυνομία, έθεσε όλους σε συναγερμό. Αυτή την φορά δεν ήταν μια ληστεία ή μια δολοφονία.

Οι αρμόδιες αρχές καλούνται να στήσουν μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό δυο ανήλικων παιδιών που απήχθησαν από δημοτικό σχολείο στην Λάρνακα. Με το άκουσμα της είδησης όλοι σοκαρίστηκαν και σε μόλις λίγα λεπτά πλήθος κόσμου έσπευσε στο σχολείο. Αναστατωμένοι οι γονείς των υπόλοιπων μαθητών παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Αμέσως η αστυνομική δύναμη και πολιτικοί καταφθάνουν στο σημείο. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και ζητά να είναι ενήμερος για τις εξελίξεις.

Επικεφαλής της επιχείρησης για τον εντοπισμό των ανηλίκων τέθηκε ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας, κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Με συνεχόμενες ανακοινώσεις το γραφείο τύπου της Αστυνομίας απευθύνει εκκλήσεις για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των δυο παιδιών.

Ο τρόπος δράσης του και η σύλληψη

Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες δείχνουν ότι ο 35χρονος είχε προετοιμαστεί ώστε να πετύχει τον στόχο του που δεν ήταν άλλος από την απαγωγή παιδιών. Αρχικά συστήθηκε ως καινούργιος δάσκαλος με ευγενικό τρόπο, ενώ για να καταφέρει να ξεγελάσει τα παιδιά να τον βοηθήσουν στην μεταφορά βιβλίων είχε δέσει το χέρι του ώστε να φαίνεται ότι είχε κάποιο πρόβλημα.

Ιδιαίτερα ψύχραιμος ήταν όταν άνοιξε την πόρτα στους δύο αστυνομικούς που λάμβαναν μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού και του ζήτησαν να διενεργήσουν έλεγχο . Το κομβικό σημείο για να καταλάβουν οι αστυνομικοί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ήταν η κονκάρδα που είδαν εντός του διαμερίσματος και η οποία έγραφε «δάσκαλος». Προηγουμένως ο 35χρονος είχε πει στους αστυνομικούς ότι ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων και αυτή η αντίφαση του ήταν αρκετή για να κάνει τους αστυνομικούς να δράσουν άμεσα. Ο ένας τον ακινητοποίησε, ενώ ο άλλος εντόπισε τα δύο παιδιά σε άλλο δωμάτιο.

ΠΗΓΗ: 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS