ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αντωνία Χαραλάμπους: «Όταν κλείνουν οι κάμερες μετατρέπονται σε τέρατα»

Όσα αποκάλυψε η Κύπρια ηθοποιός

Λίγο μετά τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης στα ελληνικά θέατρα, σείεται και το κυπριακό θέατρο - αφού μέρα με την μέρα, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αντίστοιχες καταγγελίες. Μεταξύ των ανθρώπων που μίλησαν στο νησί μας και αποκάλυψαν την δική τους τραυματική εμπειρία είναι και η γνωστή ηθοποιός Αντωνία Χαραλάμπους.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της στην εφημερίδα Πολίτης «Άνθρωποι του ίδιου χώρου, γνωστοί, με αισχρό θράσος, που έχουν παιδιά και τα παιδιά τους τα ξέρω. Θα μπορούσαν να είχαν ακούσει κάτι. Αυτά τουλάχιστον, δεν τα σκέφτηκαν; Δεν τα σεβάστηκαν; Θα έπρεπε να ντρέπονται. Ή όπως πολλές φορές σκέφτηκα μέσα μου, καλύτερα να πεθάνουν τέτοιοι άνθρωποι. Έτσι ένιωθα. Είχα θυμό. Ακούγομαι απαίσια; Είναι η αλήθεια μου. Τους αηδιάζω.

[…] Κάποιοι λοιπόν σπουδαίοι, αγαπητοί στον κόσμο, όταν δεν υπάρχουν θεατές, ή όταν κλείνουν οι κάμερες, μετατρέπονται σε τέρατα. Και ναι, πληγώνομαι, γιατί θα ήθελα ο κόσμος (που έχει τη δύναμη να μας “ανεβάζει” και να μας “κατεβάζει”) να έχει, γενικότερα, πιο αυστηρή κρίση, αλλά προπάντων οι άνθρωποι που έχουν ισχύ, στις τέχνες, και είναι πιο υποψιασμένοι, να έχουν πιο μεγάλα και πιο καθαρά ματιά. Όχι στραβά.

Υπάρχουν επίσης και πολλά αγόρια που έχουν υποστεί σεξουαλική βία. Τα ξέρω. Τους έχω μιλήσει. Και θα ήθελα κι αυτά να βρουν τη δύναμη να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας. Με ρωτάτε αν μου έτυχε. Ναι. Τι σημασία έχει; Είμαι και 'γω μια ανάμεσα σε πολλές».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS