ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Αννίτα Δημητρίου: «H βία έχει φύλο και είναι γένους θηλυκού»

Στο πλαίσιο των 16ήμερων δραστηριοτήτων και δράσεων για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας και ιδιαίτερα της ενδοοικογενειακής βίας, διοργανώθηκε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο Συνεδριακό από το γραφείο της Προέδρου της Βουλής σε συνεργασία με τον ΣΠΑΒΟ.

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων και Πρόεδρος του ΕΜΔΓ, Ιωσηφίνα Αντωνίου, σε δηλώσεις της τόνισε πως η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία της Βουλή, του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (ΕΜΔΓ), ο οποίος είναι ένα μεικτό όργανο «και ακριβώς αποδεικνύουμε ότι οι συνεργασίες πολιτείας, κράτους και οργανωμένων συνόλων βοηθούν στην αποτελεσματικότητα και στην περαιτέρω εξέλιξη όλων αυτών των δράσεων που κάνουμε. Την Επιτροπή του Εθνικού Μηχανισμού τη συντονίζει ο ΣΠΑΒΟ και συμμετέχουν και όλες οι άλλες, μέλη, γυναικείες οργανώσεις», συμπλήρωσε.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου από πλευράς της και σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, τόνισε «είμαστε εδώ ακριβώς για να τονίσουμε ότι τέτοιες δράσεις, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες, ειδικά όταν έχουμε να διαχειριστούμε ανησυχητικά δεδομένα και ανησυχητικούς αριθμούς ειδικότερα με την έξαρση της πανδημίας και των όλων των επιπτώσεων, τις οποίες είχαμε να διαχειριστούμε και έχουμε να διαχειριστούμε».

Η ίδια δεσμεύτηκε ότι «ως Βουλή των Αντιπροσώπων ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο μέσα από ρυθμίσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ανησυχητικό φαινόμενο, να μπορέσουμε να προστατεύσουμε άτομα τα οποία βιώνουν βία, και ειδικότερα γυναίκες, γιατί πολλές φορές, όπως σωστά επισημαίνεται, η βία έχει φύλο και είναι γένους θηλυκού».

Άρα, συνέχισε, «χρειάζεται να ενώσουμε δυνάμεις προς την κατεύθυνση, η οποία χρειάζεται και κυρίως όσον αφορά την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών».

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, συνέχισε η κα. Δημητρίου, η 16ημερη δράση ευαισθητοποίησης, εμπίπτει και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και βεβαίως θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Λίγο μετά από την εκδήλωση, η Αννίτα Δημητρίου θέλησε να κάνει και μια ανάρτηση στα κοινωνικά της δίκτυα. Δημοσιεύοντας μερικά στιγμιότυπα από το event, η Πρόεδρος της Βουλής έγραψε: "Με την υπογραφή μου: "Τάσσομαι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή έμφυλης βίας και υπέρ της πρόληψης και αντιμετώπισης της με κυριότερο στόχο τη στήριξη, ασφάλεια και προστασία των γυναικών, νεαρών κοριτσιών και παιδιών θυμάτων".

Πρέπει να μπούμε εμείς μπροστά. Ο καθένας και η καθεμία, ως εκπρόσωποι του λαού, να ηγηθούμε κάθε προσπάθειας προκειμένου να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Σε αυτό αποσκοπεί και η σημερινή δράση/διάλεξη διαφώτισης και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τον ΣΠΑΒΟ, κατά την οποία βουλευτές και βουλεύτριες με την υπογραφή μας στο εικαστικό έργο της Σταύρης Πιδιά επαναβεβαιώσαμε τη στήριξή μας στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Annita Demetriou (@annita.cy)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση