ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ανατριχιαστικό ξύπνημα ετών... 40

Στις πέντε και τριάντα το πρωί, ώρα κατά την οποία εκδηλώθηκε η τουρκική εισβολή, ήχησαν οι σειρήνες. Ανατριχιαστική μνήμη.

Στις δέκα το πρωί, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, θα τελεστεί μνημόσυνο των πεσόντων στην εισβολή, προϊσταμένου του Aρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, παρουσία του προέδρου Αναστασιάδη.

 Τον επιμνημόσυνο λόγο θα πει ο υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Θα γίνει επίσης παράκληση για απελευθέρωση της Κύπρου από τον τούρκο εισβολέα, επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και ανεύρεση των αγνοουμένων.

 Η Θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

 Μνημόσυνα για τους πεσόντες θα τελεστούν σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου.

Ξεχωριστές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους ηρωικούς νεκρούς και αναπομπή δέησης για ανεύρεση των αγνοουμένων, επανένωση της πατρίδας και επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους, έχουν προγραμματίσει σωματεία και τοπικές αρχές κατεχόμενων κοινοτήτων.

Καταδικάζουν τα κόμματα

Τα κόμματα με ανακοινώσεις καταδικάζουν τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή και αποτίουν φόρο τιμής σ αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.

Τονίζουν την ανάγκη για ενότητα και εθνική ομοψυχία και υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για επανένωση του τόπου, και απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα.

Διακομματική εκδήλωση στο Προεδρικό

Διακομματική εκδήλωση για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής θα πραγματοποιηθεί στις εννέα το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παρουσία των αρχηγών των κομμάτων και πολιτειακών αξιωματούχων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια του Θυρεού στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ ΕΝΑ και το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου. Πηγή kathimerini.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS