ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία παράδοσης της Πλ. Ελευθερίας

Επιμέλεια: Γιάννος Λύτρας

Στις 3 Ιανουαρίου 2018 παραδίδεται η Πλατεία Ελευθερίας στην Λευκωσία, σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Πρωτεύουσας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, ενώ εντός του Δεκεμβρίου θα ανοίξουν ο βόρειος κόμβος της Πλατείας, καθώς και η οδός Κωστάκη Παντελίδη, η οποία εδώ και τόσον καιρό παραμένει κλειστή για το κοινό.

Πολύ υψηλές οι απαιτήσεις του έργου, γι' αυτό απαιτείται χρόνος για την κατασκευή
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Λευκωσίας, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί και το έργο της γέφυρας, εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου.

Κλειστή εδώ και 6 χρόνια
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το έργο ξεκίνησε από τον πρώτο εργολάβο, το 2012, ωστόσο η Πλατεία έκλεισε πριν από την έναρξη των εργασιών, λόγω της ανεύρεσης των αρχαιοτήτων. Αυτό δημιούργησε και την εντύπωση στο κοινό ότι το έργο είχε αρχίσει νωρίτερα. Ωστόσο, το έργο, τελικά, ξεκίνησε και υλοποιείται σε συνεχή ροή, από το 2015, όταν ανέλαβε ο νέος εργολάβος, αφού προέκυψε το ναυάγιο με τον πρώτο εργολάβο και η δις επαναπροκήρυξη προσφορών.

Πολύ υψηλές οι απαιτήσεις
Ο κ. Γιωρκάτζης διευκρίνησε ότι το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Zaha Hadid Architects, έχει θέσει πολύ ψηλές προδιαγραφές, που προβλέπουν υποβολή των σχεδίων από τον εργολάβο, πριν από την κατασκευή του οποιουδήποτε τμήματος, ώστε το Γραφείο να διαπιστώσει ότι ο εργολάβος έχει κατανοήσει επακριβώς το τι θα κατασκευάσει και τον τρόπο.

Ωφέλιμο έργο και για ΑμεΑ
Οι μελετητές, συνέχισε ο Δήμαρχος, έχουν υποβάλει συνολική πρόταση για την τοποθέτηση ραμπών και ανελκυστήρων, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες. Συγκεκριμένα, το σχέδιο προνοεί δύο ράμπες πολύ ήπιας κλίσης, από τις γέφυρες προς τις τάφρους, και τέσσερις ανελκυστήρες, βάσει των τελευταίων προδιαγραφών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X