ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αμερικανός γιατρός: «Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο»

Έχει μελετήσει περισσότερες από 5.000 μεταθανάτιες εμπειρίες.

Μαρία Καραμάνου

Ο Δρ. Jeffrey Long, ένας Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος από το Κεντάκι των ΗΠΑ, ο οποίος έχει μελετήσει περισσότερες από 5.000 μεταθανάτιες εμπειρίες, πιστεύει ανεπιφύλακτα στην ύπαρξη ζωής μετά τον θάνατο. Ο Long ίδρυσε το Ίδρυμα Ερευνών Near-Death Experience Research Foundation το 1998, ενθουσιασμένος από τις χιλιάδες εντυπωσιακές μαρτυρίες που συναντούσε καθώς εξειδικευόταν στην ιατρική.

Στην έκθεσή του, ο Long περιγράφει τις μεταθανάτιες εμπειρίες ως τις εμπειρίες ατόμων που βρίσκονται είτε σε κώμα είτε είναι κλινικά νεκροί, από τις οποίες ανακαλύπτουν ότι έχουν μια διαυγή εμπειρία κατά την οποία βλέπουν, ακούν, αισθάνονται συναισθήματα και αλληλεπιδρούν με άλλες ύπαρξεις. Ο Long συλλέγει ιστορίες από άτομα που έχουν παρόμοιες εμπειρίες και τις αναλύει επιστημονικά.

Στην βάση των συντριπτικών αποδείξεων που έχει συγκεντρώσει, ο Long έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει βέβαια μεταθανάτια ζωή. Ενώ κάθε εμπειρία μπορεί να είναι μοναδική, έχει παρατηρήσει κάποια σταθερά μοτίβα στις μαρτυρίες που υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα.

Περίπου το 45% των ασθενών αναφέρουν εξωσωματική εμπειρία, σύμφωνα με τον γιατρό. Σύμφωνα με την εξήγησή του, αυτοί οι ανθρώποι ισχυρίζονται ότι η συνείδησή τους αποσπάται από το φυσικό τους σώμα και συνήθως αιωρείται, επιτρέποντάς τους να παρατηρήσουν και να ακούσουν τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω τους.

Ο γιατρός αναφέρει ότι αυτές οι αφηγήσεις έχουν επιβεβαιωθεί από μάρτυρες. Ένα παράδειγμα που παρέθεσε είναι η περίπτωση μιας γυναίκας που έχασε τις αισθήσεις της κατά την ιππασία σε ένα μονοπάτι. Η συνείδησή της, όπως αναφέρει, ταξίδεψε ενώ αιωρούταν πίσω στον αχυρώνα. Αργότερα, μπόρεσε να περιγράψει ακριβώς τα γεγονότα που συνέβησαν στον αχυρώνα, παρόλο που το σώμα της δεν βρισκόταν φυσικά εκεί.

Άλλοι ασθενείς αναφέρουν ότι "μεταφέρονται σε ένα άλλο πεδίο", με πολλούς να δηλώνουν ότι διαβαίνουν μέσα από έναν τούνελ, βλέπουν ένα έντονο φως, συναντούν ένα νεκρό αγαπημένο τους πρόσωπο που τους καλωσορίζει και παρακολουθούν τη ζωή τους "να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους".

Ο αμερικανός επιστήμονας παραδέχεται ότι αυτές οι μαρτυρίες έχουν καταντήσει κλισέ, αλλά επισημαίνει ότι ακόμα και μικρά παιδιά, που πιθανόν δεν έχουν έρθει σε επαφή με αντίστοιχες ιστορίες, έχουν περιγράψει παρόμοιες εμπειρίες.

Παραδέχεται επίσης ότι, παρά τις προσπάθειές του, δεν έχει βρει καμία επιστημονική εξήγηση για αυτές τις εμπειρίες, παρά το γεγονός ότι έχει εξετάσει όλες τις πιθανές εξηγήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνος του στην έρευνα αυτού του είδους φαινομένων.

Ο Δρ. Bruce Greyson, ομότιμος καθηγητής ψυχιατρικής και νευροσυμπεριφορικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, αντλώντας έμπνευση από την δική του παρόμοια εμπειρία, ασχολείται επίσης με την μελέτη των εξωσωματικών εμπειριών. Συμφωνεί με τον Long ότι δεν υπάρχουν πανομοιότυπες εμπειρίες, αλλά έχουν καταγραφεί κοινά χαρακτηριστικά. Αναφέρει πολλές περιπτώσεις όπου άνθρωποι δηλώνουν ότι είχαν μια εξωσωματική εμπειρία, συνήθως με τη θέαση ενός έντονου φωτός και την επανένωση με ένα νεκρό αγαπημένο πρόσωπο. Εκφράζει την άποψη ότι τα δεδομένα υποστηρίζουν έντονα την ιδέα ότι η ανθρώπινη συνείδηση μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει μετά τον θάνατο του σώματος.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS