ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες και sneakers μαζί με μια oversized τσάντα ώμου
 

10 Ιδέες για ένα αξέχαστο weekend

Θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις καθώς και εκθέσεις είναι εδώ για να δώσουν χρώμα στο Σαββατοκύριακο σας.

newsroom must

To πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων είναι εδώ και εμείς το υποδεχόμαστε με υπέρμετρη αισιοδοξία.  Τα θέατρα ανεβάζουν το ένα μετά το άλλο αυλαία και ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις είναι έτοιμες να χαρίσουν στο κοινό πολιτισμικές εμπειρίες και ψυχαγωγία.  Θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις καθώς και εκθέσεις  είναι εδώ για να δώσουν χρώμα στο Σαββατοκύριακο σας. 

ΘΕΑΤΡΟ

«Καμ Μπακ» στο Θέατρο Ανεμώνα

Παγκύπρια πρώτη για το έργο του βραβευμένου Έλληνα συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη, που επάξια με την εργογραφία του έχει ήδη κερδίσει μια θέση ανάμεσα στους πρωτοπόρους συγγραφείς του νεοελληνικού θεάτρου. Τα έργα του με αφοπλιστική αμεσότητα και ισχυρές δόσεις χιούμορ-ενίοτε μαύρου, αντικατοπτρίζουν την παράνοια της σύγχρονης ελληνικής ζωής με τους εξωφρενικά γρήγορους ρυθμούς και την αποξένωση, τη μοναξιά και την κατάθλιψη και βέβαια τον αδιάκοπο αγώνα για επιβίωση σ’ έναν αποκρουστικά ανταγωνιστικό κόσμο.

Το "Καμ Μπακ" είναι μια γρήγορη, αιχμηρότατη, σπαρταριστή και συνάμα πικρή κωμωδία! Είναι ταυτόχρονα ένα σπουδαίο νεοελληνικό έργο, βαθιά κοινωνικό και ανθρώπινο. Ένα κουαρτέτο νευρωτικών χαρακτήρων σε μια σπαρταριστή κωμωδία “μνήμης” ή αμνησίας”!

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 14- Κυριακή 16 Μαΐου 2021
Θέατρο Ανεμώνα, 20.00
Καντάρας 17
Λατσιά, Λευκωσία
Εισιτήρια €15/ €12
Κρατήσεις 70007721

«Χώμα στο Χώμα» στη Λεβέντειο

Φυρογένη και Αραούζος στον πιο μυστήριο, ίσως, Πίντερ

«Ποια εξουσία νομίζεις πως έχεις εσύ, που να σου δίνει το δικαίωμα να συζητάς για μια τέτοια βιαιοπραγία;»

To μονόπρακτο θεατρικό του Χάρολντ Πίντερ «Χώμα στο Χώμα» (1996) είναι ίσως το πιο μυστήριο έργο του Νομπελίστα συγγραφέα, και τον Μάιο θα δούμε στη σκηνή την Στέλα Φυρογένη και τον Ανδρέα Αραούζο να μελετούν τους συνειρμούς και τους συμβολισμούς αυτού του ντουέτου.

Info
Σάββατο 15 – Κυριακή 16 Μαΐου 2021
Λεβέντειος Πινακοθήκη, 19.00 & 20.30
Λευκωσία
Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά.
Εισιτήρια €12
Προπώληση: www.tickethour.com.cy  / 77777040
ACS Courier

«Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν» στο Σατιρικό

Το Σατιρικό Θέατρο ανεβάζει, σε Παγκύπρια πρώτη, μία θεατρική βιογραφία βασισμένη στη συγκλονιστική πραγματική ιστορία δύο ηρωίδων γυναικών στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα, της μικρής Έλεν Κέλερ και της δασκάλας της Άννι Σάλιβαν. Πρόκειται για δύο πανανθρώπινα σύμβολα πίστης, θέλησης, επιμονής και υπομονής αλλά και πρότυπα της παγκόσμιας κοινότητας των ατόμων με αναπηρία.

Το έργο «Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν» (πρωτότυπος τίτλος «Τhe Miracle Worker») του Αμερικανού συγγραφέα Γουίλιαμ Γκίμπσον είναι ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το έργο παρακολουθεί τη ζωή της Έλεν Κέλερ, η οποία σε βρεφική ηλικία διαγνώστηκε ως κωφή και τυφλή, ενώ μέχρι τα έξι της χρόνια ήταν ένα αγρίμι, το οποίο ζούσε μέσα στην απόλυτη σιωπή και στο σκοτάδι. Οι γονείς της, μέσα στην απόγνωσή τους, απευθύνθηκαν στην Άννι Σάλιβαν, μια νεαρή δασκάλα, για να την βοηθήσει. Η ίδια η Σάλιβαν ήταν άτομο με αναπηρία - μειωμένη όραση, που υποβλήθηκε σε πολλές και δύσκολες εγχειρήσεις και στη συνέχεια κατάφερε να σπουδάσει σε ινστιτούτο για τυφλούς στη Βοστώνη. Η ιστορία του έργου αφορά στις προσπάθειες της Σάλιβαν να αναπτύξει έναν κώδικα επικοινωνίας με τη μαθήτριά της. Με την επιμονή της κατόρθωσε να μετατρέψει τη μικρή σ’ ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνιες πνευματικές αρετές.

Info
Παρασκευή 14 - Κυριακή 16 Μαΐου 2021
Σατιρικό Θέατρο, 20.00
Κεντρική Σκηνή
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Λευκωσία
Εισιτήρια €15/€12
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 

«Ήταν όλοι τους παιδιά μου» στο Θέατρο Ένα

Ένα κοινωνικό έργο- ορόσημο της μεταπολεμικής αμερικανικής δημιουργίας προτείνει από τις 23 Απριλίου το Θέατρο Versus. Το κλασικό αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Άδωνη Φλωρίδη.

Η οικογένεια Κέλλερ ζει μια φαινομενικά κανονική ζωή σε μια μικρή πόλη των ΗΠΑ. Ο Τζο, ο πατέρας, βιομήχανος στο επάγγελμα, είχε κατηγορηθεί στη διάρκεια του πολέμου για την παράδοση ελαττωματικών εξαρτημάτων στην στρατιωτική αεροπορία με αποτέλεσμα να πέσουν 21 αεροπλάνα και να σκοτωθούν οι πιλότοι τους. Το δικαστήριο όμως τον αθώωσε και καταδίκασε σε φυλάκιση τον συνέταιρο του, τον Στηβ ως τον υπεύθυνο που προμήθευσε τα ελαττωματικά εξαρτήματα.

Η Κέητ, η μητέρα, τριάμισι χρόνια μετά, περιμένει ακόμα να γυρίσει ο αγνοούμενος γιος της ο Λάρι. Πιλότος στην στρατιωτική αεροπορία στον πόλεμο χάθηκε κι αυτός μια μέρα πριν σχεδόν τριάμισι χρόνια σε μια αποστολή καθώς πιλοτάριζε το αεροπλάνο του. Όπως και ο Τζο, είναι κι αυτή σίγουρη ότι η εξαφάνιση του δεν σχετίζεται με τα ελαττωματικά εξαρτήματα.

Info
Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
Θέατρο Versus, 18.30
Β Δημοτική Αγορά Λεμεσός
Διάρκεια: 2 ώρες
Κρατήσεις 99395970

 «Gloria» στο Θέατρο Αιγαία

Ένα έργο για την Αγάπη τη Φαντασία και τη Χρυσή Ηλικία.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα συνομιλεί με έναν λούτρινο επισκέπτη, περιμένοντας τον γιο της. Εκείνος θα την συνοδεύσει σε έναν οίκο ευγηρίας, όπου θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της.

Το έργο Gloria μέσα από την φαντασία της ογδοντάχρονης ηρωίδας του, μιλάει με ευαισθησία, στοργή και χιούμορ για το αναπόφευκτο κομμάτι του κύκλου της ζωής όλων των όντων, τα γηρατειά.

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 14- Κυριακή 16 Μαΐου 2021
Θέατρο Αιγαία, 19.30
Αγ. Ομολογητών 81, Λευκωσία
Εισιτήρια hammbroductions.com 

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ «Ντα» στο ΘΟΚ

Η πολυβραβευμένη κωμωδία (τέσσερα βραβεία Τόνυ) του Ιρλανδού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, μια τρυφερή οικογενειακή ιστορία που θα χαρίσει γέλιο και δυνατές στιγμές συγκίνησης στους θεατές, ανεβαίνει στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ.

Info
Τετάρτη 12 - Σάββατο 15 Μαΐου 2021
Νέα Σκηνή ΘΟΚ, 20.30
Γρηγόρη Αυξεντίου 9 Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ (77772717)
www.thoc.org.cy 

ΠΑΙΔΙ

«Tα γεναία σποράκια» στο Θέατρο Δέντρο

Δύο σποράκια ντομάτας: ο Σπύρος και η Ρηνιώ.

Δύο γενναία σποράκια που αναπάντεχα θα βρεθούν από την ασφαλή αγκαλιά της μαμάς Ντορέττας στα αμίληκτα διλήμματα της πραγματικής ζωής.

Θα αντιμετωπίσουν περιπετειώδεις καταστάσεις και θα κληθούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις...
Είναι όμως οπλισμένα με θάρρος και πολύ αγαπημένα μεταξύ τους...

Μια έμμετρη συγκινητική ιστορία για τη σύγχρονη ζωή με διαχρονικά μηνύματα για την αγάπη, την ελευθερία, τη γενναιότητα και την αλληλοβοήθεια.

Μια υπενθύμιση για τη στάση ζωής που κρατά ο καθένας μας, χαράζοντας τον δρόμο του και κυνηγώντας τα όνειρά του...


Ιnfo
Σάββατο 15 Μαΐου 2021
Θέατρο Δέντρο, 16.00
Ενότητος 44,Παλλουριώτισσα
Κρατήσεις 99520835

ΧΟΡΟΣ

«GREY» στο Ριάλτο

Το νέο έργο της Ρούλας Κλεοβούλου με τίτλο “GREY” παρουσιάζεται από το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε στο Θέατρο Ριάλτο.

Όπως αναφέρουν οι οργανωτές:
«Ζούμε τρομακτικές στιγμές, σε έναν κόσμο όπου πολλές αβεβαιότητες και ερωτήματα εγείρονται, που ακόμα κι αν δεν τα φανερώνουμε υπάρχουν στο μυαλό μας. Η ομίχλη δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που θολώνει και διαστρεβλώνει την όραση και την αντίληψή μας συμβολίζοντας μια ψυχολογική αβεβαιότητα. Μας εμποδίζει να «δούμε καθαρά». Η ομίχλη είναι αυτή η ενοχλητική σύγχυση που πρέπει να περάσουμε λίγο πριν βιώσουμε τη σαφήνεια. Είναι μια κατάσταση μετάβασης λίγο πριν από τη σαφήνεια. Είναι η αίσθηση ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα να καταλάβουμε αυτό που ψάχνουμε. Μια ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ μεταξύ πραγματικότητας και μη πραγματικότητας».

Info
Σάββατο 15 Μαϊου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 18.00 & 20.00
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια: € 8 / 5
Προπώληση 77 77 77 45
www.rialto.com.cy  , Rialto App


ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Μαύρες Χρυσές Νιφάδες» από την Έφη Σπύρου στη Λεβέντειο

Το έργο της εικαστικού Έφης Σπύρου Μαύρες χρυσές νιφάδες παρουσιάζεται στις 16 Μαΐου σε ειδική εγκατάσταση στην πρόσοψη της Λεβεντείου Πινακοθήκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φωτός και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, γιατί το «Μουσείο είναι Φως»!

Το έργο είναι υφασμένο από μαύρο βελούδο και κίτρινες ανακλαστικές ταινίες. Οι ανακλαστικές ταινίες –που συνήθως τοποθετούνται σε κινούμενα οχήματα, καθώς η αντανάκλαση του φωτός κάνει το αντικείμενο ορατό στο σκοτάδι– αντιπαραβάλλονται με το ύφασμα, το οποίο, αθόρυβο και στατικό, ενεργοποιείται μέσω της κίνησης του φωτός στην επιφάνειά του, καλώντας τον θεατή να συμμετάσχει.

Info
Υπαίθρια έκθεση
16 Μαΐου - τέλη Ιουνίου 2021
Λεβέντειος Πινακοθήκη
Αν. Λεβέντη 5, Λευκωσία


Πλούσια Τέχνη σε Δύσκολους Καιρούς στην Isnotgallery

Η isnotgallery παρουσιάζει για 13η συνεχόμενη χρονιά τον θεσμό Πλούσια Τέχνη σε Δύσκολους Καιρούς. Ένας θεσμός του οποίου η ονομασία μεταλλάζεται για να ταιριάζει κάθε φορά στις εκάστοτε κοινωνικές περιστάσεις.

Συμμετέχουν: Λάνα Αντωνιάδου, Ρεβέκκα Γεωργίου, Άντρος Ευσταθίου, Στέλλα Ίσσα, Σωτήρης Ιωαννίδης, Γιάννος Ιωάννου, Ελένη Κινδύνη, Μαρία Κοφτερού, Σταύρος Λάμπρου, Χριστίνα Μίτρεντσε, Μαριέλα Μπιλίτσα, Νίνα Μοράρη, Χαρούλα Νικολαΐδου, Θέκλα Παπαδοπούλου, Χριστίνα Παπαϊωάννου, Νικολέττα Παπαξενοφώντος, PASHIAS, Ελένη Πρατσή, Αντρέας Σκουφάρης, Κωνσταντίνος Στεφάνου, Σοφία Σχίζα, Χλόη Φίνν.

Info
Εγκαίνια Σάββατο 17 Απριλίου 2021
Ιsnotgallery, 11.00-20.00
Οδυσσέως 11 Λευκωσία
Ώρες λειτουργίας:
Τρ.-Παρ.10.00-13.00 & 15.00-18.00
Σαβ. 10.30-14.00
Διάρκεια: Μέχρι 22 Μαΐου 2021
www.isnotgallery.com 

cyprus.wiz-guide.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση