ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

3 tips για να φοράμε την μάσκα χωρίς να θολώνουν τα γυαλιά μας

Πώς να φοράμε τη μάσκα χωρίς να θολώνουν τα γυαλιά μας

Δέσποινα Άσπρου

Well, όσοι δεν φοράνε γυαλιά πιθανώς να διαβάζουν τον τίτλο και να γελάνε. Κι όμως, αν φοράς... το ξέρεις πολύ καλά! Τα γυαλιά θολώνουν πολύ εύκολα όταν φορέσεις την ιατρική μάσκα και αυτό δεν είναι καθόλου πρακτικό. Η ζεστή μας ανάσα, αναπόφευκτα θολώνει τους φακούς των γυαλιών και κάνει δύσκολο να δούμε. Δεν υπάρχει λόγος όμως αυτό να αποτελέσει αιτία για να θέσουμε την υγεία μας σε κίνδυνο. Υπάρχουν τρία tips που αν τα υιοθετήσεις, τότε το πρόβλημα θα αποτελεί παρελθόν.

1.Πλένουμε τα γυαλιά μας πριν τα φορέσουμε: Όπως αναφέρει μια έρευνα του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών της Αγγλίας, καλό είναι "πριν φορέσουμε την μάσκα να πλένουμε τα γυαλιά μας με σαπουνόνερο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν". Όπως αναφέρεται στην έρευνα, το σαπουνόνερο δυσκολεύει την υγρασία να μπει μέσα.

2.Αναδιπλώνουμε το πάνω μέρος της μάσκας: Αν η μάσκα μας έχει μεταλλική "μύτη" τότε σύμφωνα με το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα του Τόκυο πρέπει να το αναδιπλώνουμε πριν φορέσουμε την ιατρική μάσκα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε επιπλέον χώρο για την αναπνοή μας.

3.Συνδέουμε ένα διπλωμένο χαρτομάντηλο μέσα στο πάνω μέρος της μάσκας μας: Αν διπλώσουμε ένα χαρτομάντηλο μέσα στην μάσκα σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου -πάνω από την μύτη- θα απορροφά την υγρασία από την ανάσα μας και θα παρεμποδίζετε η συμπύκνωση.


Photo by H Shaw on Unsplash

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X