ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

3 «απαράβατοι» κανόνες για την χρήση των social media ενόψει κορωνοϊού

Εσύ παραβαίνεις κάποιον από αυτούς;

Δέσποινα Άσπρου

Εδώ και μερικές μέρες ζούμε μια ιδιαίτερα πρωτόγνωρη κατάσταση και όλοι μας αισθανόμαστε αρκετά περίεργα. Εργαζόμαστε από το σπίτι, βγαίνουμε έξω μόνο για τα απαραίτητα και κρατάμε αποστάσεις από τους ανθρώπους που αγαπάμε. Με λίγα λόγια, καθετί που είχαμε ως δεδομένο στην ζωή μας άλλαξε και το μόνο θέμα που μας απασχολεί πλέον, είναι ένα: ο κορωνοϊός. 

Το μόνο που έχει μείνει μάλλον ίδιο, είναι η ενασχόλησή μας με τα social media. Σωστά; Μάλλον, ναι. Το κομμάτι ωστόσο αυτό είναι αρκετά "επικίνδυνο" για την ψυχραιμία μας αυτές τις μέρες, οπότε όλοι μας χρειάζεται να βάλουμε όρια. Και ενώ σαφώς υπάρχουν αρκετά άρθρα και έρευνες για την σωστή χρήση των κοινωνικών δικτύων και γενικότερα του internet, θα σας πούμε τους 3 ''απαράβατους κανόνες'' για την χρήση των social media ενόψει κορωνοϊού. 


Photo by Austin Distel on Unsplash

1.Όταν εργάζεσαι βάλε στο mute τα groups που σε αποσπούν. Μπορείς να μιλήσεις με τις φίλες και τους φίλους σου όσο θες - αλλά όταν τελειώσεις την δουλειά σου. Ναι, δεν βρίσκεσαι για διακοπές. 

2.Αρκετά άτομα θέλοντας να είναι up dated για τις εξελίξεις που αφορούν την διασπορά του κορωνοϊού, δημιούργησαν groups στα οποία ανταλλάζουν σχετικά μηνύματα. Μέγα λάθος. Το μόνο που μπορείς να κερδίσεις από μια τέτοια συνομιλία είναι ο πανικός. Αν θες να ενημερωθείς, ενημερώσου από έγκυρα sites. 

3.Καλό είναι πριν στείλεις ένα μήνυμα σε κάποιο συγγενή, συνάδελφο ή γνωστό/η σου να κοιτάξεις την ώρα. Ναι,  #μένουμε_σπίτι αλλά κοιμόμαστε κιόλας. Επίσης δεν εργαζόμαστε no stop. Ο καθένας έχει το δικό του ωράριο και τον δικό του ελεύθερο χρόνο - μακριά από τα κοινωνικά δίκτυα. 

Photo by William Iven on Unsplash

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X