ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

2η δόση AstraZeneca: Τι ισχύει εάν χάσεις το ραντεβού σου

Ξεκίνησε η αποστολή γραπτών μηνυμάτων για επαναπρογραμματισμό των ραντεβού για τη 2η δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Ξεκίνησε ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού για τη 2η δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Όπως πληροφορείται η «Κ», ήδη από την Τετάρτη (19/5) έχουν αρχίσει να αποστέλλονται σε μορφή γραπτού μηνύματος (sms) τα στοιχεία των ραντεβού στους πολίτες οι οποίοι καλούνται να λάβουν την 2η δόση του εμβολίου αντί στις δώδεκα που ίσχυε προηγουμένως, στις οκτώ εβδομάδες, έπειτα από την σχετική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου.

Η διαδικασία της αποστολής των γραπτών μηνυμάτων θα γίνεται σταδιακά ενώ συνολικά ο αριθμός των πολιτών που αναμένεται να λάβουν το σχετικό sms ανέρχεται γύρω στις 60 χιλιάδες.

Τι γίνεται εάν χάσεις το ραντεβού

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν καταφέρει να λάβει την 2η δόση του εμβολίου με τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού, ισχύει το προηγούμενο ραντεβού του το οποίο είχε διευθετηθεί προτού ληφθεί η απόφαση μείωσης του χρονικού διαστήματος της 1ης με την 2η δόση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι θα γίνονται πλέον εμβολιασμοί και τις Κυριακές, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας και με τη σημαντική βοήθεια από εθελοντές επαγγελματίες υγείας.

Ταυτόχρονα προχωρά και ο εμβολιασμός με εμβόλια της AstraZeneca στα ιατρεία των Προσωπικών Ιατρών για ηλικίες πέραν των 20 χρονών, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία των εμβολιασμών. Ενδεικτικά μέχρι σήμερα συμμετέχουν στο πρόγραμμα πέραν των 320 Προσωπικών Ιατρών και έχουν αποσταλεί πέραν των 26,000 δόσεων εμβολίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση