ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

25η Μαρτίου: Τα εμβληματικά κτήρια που θα ντύθούν στα χρώματα της Ελλάδας

Εν όψη των εορτασμών για την Ελληνική επανάσταση


Οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 έχουν ήδη ξεκινήσει. Σε ένα διαφορετικό από το αναμενόμενο πρόγραμμα ελέω πανδημίας θα γιορταστεί φέτος η 25η Μαρτίου.

Υπενθυμίζουμε την στρατιωτική παρέλαση που θα λάβει χώρα στην Αθήνα με παρευρισκόμενους, τον Κάρολο και την Καμίλα εκ Βρετανίας,  εκπροσώπους του Λευκού Οίκου και της Ρωσίας αλλά και του Macron με την σύζυγό του Brigitte για την Γαλλία. Παρών θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του Άντρη.

Την Ελληνική επανάσταση όμως κατά τα χρόνια γιορτάζουν και διάφορες άλλες χώρες ντύνοντας τα πιο εμβληματικά κτήριά τους στα χρώματα της γαλανόλευκης.

Μερικά χώρες μεταξύ άλλων είναι η Αυστραλία/η Όπερα στο Sydney, η Αμερική/ το Δημαρχείο του San Francisco, η Πολωνία ακόμη και ο Καναδάς.

Αρχικά όσον αφορά το San Francisco, για να τιμήσει την 200ή επέτειο της Επανάστασης πρόκειται να φωταγωγήσει το δημαρχείο στις 25 Μαρτίου, πρωτοβουλία της Ενωμένης Ελληνοαμερικάνικης Εταιρίας (UHAS) που εκπροσωπεί (UHAS). Σε δηλώσεις του ο ίδιος είχε πει «Η ελληνική κοινότητά μας στην Καλιφόρνια συνεργάζεται από κοινού για να κάνει φόρο τιμής σε όσους υπερασπίστηκαν την τυραννία, θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της καταπίεσης και απελευθέρωσαν γενναία την Ελλάδα από την κατοχή. Οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να στέκονται ενωμένοι στην υπεράσπιση της ελευθερίας για όλους».

Η Όπερα του Sydney φωτίζεται δίνοντας χαρά στην ομογένεια, μετά από απόφαση της New South Wales, τιμώντας έτσι τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου 2021. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρωθυπουργός της New South Wales, Gladys Berejiklian, με την οποία ευχαρίστησε τους Ελληνοαυστραλούς για την συνεισφορά τους στην Πολιτεία και τόνισε τη σημαντικότητα της επιρροής του ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο.

Η Πολωνία δέχτηκε επίσης πρόταση να συμμετάσχει στους εορτασμούς, έτσι με ψήφισμα στην πολωνική Βουλή σχετικά με την Ελληνική επανάσταση ακούστηκαν τα εξής «Η Ελληνική Επανάσταση ενέπνευσε τις εξεγέρσεις πολλών ευρωπαϊκών εθνών και η απόλυτη επιτυχία της απέδειξε ότι η ελευθερία μπορεί να κερδηθεί ακόμα και όταν οι αντικειμενικές συνθήκες προμηνύουν την ήττα. Η ελληνική δοκιμασία στον αγώνα για ένα ανεξάρτητο κράτος – μια νικηφόρα δοκιμασία – αποτέλεσε έμπνευση για άλλα καταπιεσμένα έθνη. Η Πολωνία θυμάται ότι η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της, όταν αναγεννήθηκε μετά από 123 χρόνια διαμελισμού».

Τέλος μέρος θα λάβει και ο Καναδάς με μια σειρά εμβληματικών σημείων το να φωταγωγούνται με Ελληνικά χρώματα τόσο στις 24 όσο και στις 25 Μαρτίου.

Μια είδηση της τελαυταίας στιγμής είναι το γεγονός οτι στα γαλανόλευκα θα ντυθεί και το δημαρχείο στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών ,Grand Place με την δύση του ηλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση