ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

19η Πορεία Europa Donna Κύπρου

Δυναμική διεκδίκηση της νομικής κατοχύρωσης του Δικαιώματος στη Λήθη

newsroom must

Η 19η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες της Europa Donna Κύπρου, έστειλε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου δυναμικά το μήνυμα πως κάθε άτομο με εμπειρία καρκίνου έχει το δικαίωμα να ζει χωρίς διακρίσεις. Η ΑstroBank στρατηγικός συνεργάτης της πορείας για 14η χρονιά.

Υπό την Αιγίδα της Επιτρόπου της ΕΕ, για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλας Κυριακίδου, η οποία παρευρέθηκε και περπάτησε με τους συμμετέχοντες, καθώς και στην παρουσία της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα η 19η Πορεία της Europa Donna Κύπρου, η μεγαλύτερη εκδήλωση συμπαράστασης στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού και γυναικολογικό καρκίνο.

Η Πορεία αγκαλιάστηκε με θέρμη από χιλιάδες πολίτες, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής ηγεσίας, που ένωσαν τις φωνές τους για να διεκδικήσουν δυναμικά τη νομική κατοχύρωση του Δικαιώματος στη Λήθη - ‘Right to be Forgotten’, στηρίζοντας όλους τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου, που έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στη ζωή τους, χωρίς διακρίσεις, έχοντας πρόσβαση σε ασφαλιστικές καλύψεις και χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις.

Οι συμμετέχοντες την πορεία, περπάτησαν κρατώντας φιγούρες που συμβολίζουν τα νέα περιστατικά καρκίνου για το 2022, και συγκεκριμένα 708 φιγούρες για τα νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού σε γυναίκες, 3 γαλάζιες φιγούρες για τα νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού σε άνδρες, 184 τιρκουάζ φιγούρες για τα νέα περιστατικά γυναικολογικού καρκίνου και 217 λευκές φιγούρες για τα νέα περιστατικά θανάτου εκ των οποίων τα 149 αφορούν τον καρκίνο του μαστού και τα 68 τον γυναικολογικό καρκίνο.

Σημείο εκκίνησης της φετινής πορείας ήταν το πάνω μέρος της Πλατείας Ελευθερίας. Η πορεία που ξεκίνησε στις 5μμ, κατευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία της AstroBank που είναι και ο Στρατηγικός Συνεργάτης της Πορείας.

Σε χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της EUROPA DONNA Κύπρου Μαίρη Περδίου , εξέφρασε την περηφάνια της γιατί μέσα από αυτές τις πορείες έχουν επιτευχθεί διεκδικήσεις για το καλό των ασθενών. «Πέρσι διεκδικήσαμε το δικαίωμα στη λήθη, είδαμε τις ασφαλιστικές εταιρίες να ανταποκρίνονται με μεγάλη προθυμία. Έχουμε υποχρέωση σήμερα να πορευτούμε και να διεκδικήσουμε τη νομική κατοχύρωση του δικαιώματος αυτού. Ενώστε λοιπόν τα βήματά σας και τη φωνή σας μαζί μας, διεκδικώντας τη ζωή χωρίς διακρίσεις», είπε.

O Διευθύνοντας Σύμβουλος της AstroBank Αριστείδης Βουράκης, δήλωσε με τη σειρά του, πως είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκεται στην πορεία με τις ροζ φιγούρες, στο θεσμό που η Τράπεζα στηρίζει για 14 χρόνια. «Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε το έργο που επιτελεί η Europa Donna, συμβάλλοντας να αλλάξουν οι ζωές προς το καλύτερο».

Σε ομιλία της η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, η οποία είναι ιδρυτικό μέλος της Europa Donna Κύπρου, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου, είπε: «Φωνάζουμε δυνατά το μήνυμα σε κάθε γυναίκα, κάθε άντρα, κάθε οικογένεια να το ακούσει σε κάθε γωνιά της Κύπρου: δεν είναι μόνοι και είμαστε πολλοί. Το Ευρωπαϊκό σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα γύρω από τον καρκίνο, για όλους τους ευρωπαίους πολίτες. Μέσα από το Ευρωπαϊκό σχέδιο, σύντομα θα παρουσιάσουμε τον κώδικα δεοντολογίας, ώστε το δικαίωμα στη λήθη να αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη αρκετές χώρες το έχουν ρυθμίσει νομοθετικά. Αναμένουμε η Κύπρος να βρίσκεται στις επόμενες. Θεωρούμε απαράδεκτο τα άτομα με εμπειρία καρκίνου να τυγχάνουν αποκλεισμό», δήλωσε η κα Κυριακίδου.

Στον δικό της χαιρετισμό η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, ανέφερε πως με την πορεία της Europa Donna, ενώνουμε δυνάμεις με όλο τον κόσμο για να καταργηθεί και η τελευταία προκατάληψη για άτομα με εμπειρία καρκίνου. «Η θέληση για ζωή πρέπει να υπερνικά τον όποιο φόβο για να μπορέσουμε με αισιοδοξία να δούμε το μέλλον», δήλωσε ευχαριστώντας για την τιμή που της έγινε να παρευρεθεί στην φετινή πορεία.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS