ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

19 προτάσεις για το weekend

newsroom must

ΣΕ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ

Χριστούγεννα στη Λευκωσία
Η Λεωφόρος Μακαρίου μεταμορφώνεται σε ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό, με ξύλινα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια, χορωδίες, παραστάσεις, δραστηριότητες, λούνα παρκ και πολλές εκπλήξεις.

Φέτος ένα νέο φαντασμαγορικό στοιχείο προστέθηκε στην όλη χριστουγεννιάτικη εικόνα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολύσουν τη μαγεία της πλούσιας φωταγώγησης κτιρίων με προβολές λέιζερ, εντυπωσιακά σκηνικά στις εισόδους και εξόδους της Μακαρίου, εξειδικευμένο διάκοσμο σε μεγάλα καταστήματα, μουσικές και ζωντανές παρουσιάσεις κλπ. Ενώ παράλληλα το Λούνα Παρκ η γνωστή «Παραμυθούπολη» θα λειτουργήσει φέτος στη «Λεωφόρο Χριστουγέννων» εμπλουτίζοντάς την με περισσότερα παιγνίδια.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της διοργάνωσης βρίσκεται στη σελίδα του Λευκωσιάζω στο facebook (Lefkosiazo) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy

Info
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 - Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016
Λεωφ. Μακαρίου, Λευκωσία


Λεωφόρος Χριστουγέννων στη Λευκωσία
Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει και φέτος ποικίλες εορταστικές εκδηλώσεις σ΄ όλη την πόλη και τη Λεωφόρο Χριστουγέννων.

Η «Λεωφόρος Χριστουγέννων» διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω» σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας, μεταμορφώνοντας τη Λεωφόρο Μακαρίου σε ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό, με ξύλινα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια, χορωδίες, παραστάσεις, δραστηριότητες, λούνα παρκ και πολλές εκπλήξεις.

Σήμερα το απόγευμα στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη φωταγώγηση του δέντρου, τον ερχομό του Αη Βασίλη με τα ξωτικά, τις χορωδίες Musica Mundana και Γένεσης υπό τη διεύθυνση της Γιάννας Θαλασσινού, την μπάντα κρουστών Batukinio και μουσική τζαζ με το κουαρτέτο του Μάριου Τούμπα.

Για άλλη μια φορά, η Λευκωσία ντύνεται γιορτινά και καλωσορίζει τα Χριστούγεννα μέσα σε ένα πνεύμα αγάπης και προσφοράς.

Παράλληλα με τα ξύλινα σπιτάκια και τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που θα υπάρχουν στη Λεωφόρο Χριστουγέννων, μπορείτε να απολαύσετε ένα πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα: οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν περιλαμβάνουν τη σοπράνο Κατερίνα Μηνά, την Αλέξια, την Ευρυδίκη μαζί με τους Prospectus, τους ΜΠΛΕ, την Εύη Καπάταη και πολλούς άλλους καλλιτέχνες και αξιόλογες χορωδίες, μουσικά και χορευτικά σχήματα.

Επιπρόσθετα, έχει δημιουργηθεί το εργαστήρι του Αη Βασίλη με αμέτρητες, καθημερινές, χριστουγεννιάτικες και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Το παιδικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών από Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς, περιλαμβανομένου και του γνωστού Ελληνα συγγαφέα Μάνου Κοντολέων.

Info
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, από τις 17.00
Λεωφ. Μακαρίου, Λευκωσία


Παραμυθούπολη Χριστουγέννων
Η αγαπημένη γιορτή έφτασε μαζί και το πνεύμα των Χριστουγέννων! Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου λαμπερές μέρες μάς περιμένουν στη νέα «Παραμυθούπολη Χριστουγέννων» στον Στρόβολο. Διασκέδαση στη μεγαλύτερη παιχνιδούπολη της πόλης, με καρουζέλ, τον μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο τροχό 40 μέτρων, και ατέλειωτα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Μάγοι και ξυλοπόδαροι κλέβουν την παράσταση, ενώ απολαμβάνουμε αγαπημένα φαγητά και χριστουγεννιάτικα γλυκά με τα παιδιά! Παράλληλα αγαπημένοι Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες δίνουν τον ρυθμό της πόλης σε τρελά γιορτινά κέφια.

Πρόγραμμα
Σάββατο
Η Παραμυθούπολη ανοίγει από τις 14.00
Δωρεάν ζωγραφική προσώπου 16.00-23.00
Συναυλία με τους Prospectus 20.00-22.00

Κυριακή
Η Παραμυθούπολη ανοίγει από τις 11.00
Ξυλοπόδαρος με μπαλονοκατασκευές από τον Στέλιο Σολέα 17.00-19.00
Παράσταση «Νικολάκης» 17.00-18.00
Μουσικό εργαστήρι A piacere Βασίλη Χατζηγιάννη 18.00-19.00
Μαγική παράσταση για παιδιά από τον ταχυδακτυλουργό Stavro Valianti 19.30-20.30
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη παράσταση βοηθώντας στην παρουσίαση των μαγικών

Χρυσός Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα
Στηρίζουν οι: Φυσικό μεταλλικό νερό Αγρός, Λανίτης, BLUE AIR, PGS lighting Electrical, Ελληνικά πετρέλαια ΕΚΟ, Superad, Δίκτυο καταστημάτων Stephanis, Φούρνοι Ζορπάς και CABLENET.
Χορηγοί επικοινωνίας: Mad και Love Fm

Info
Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, Παραμυθούπολη
Φώτα Ορφανίδη, Στρόβολος
Μέχρι τις 24.00
Είσοδος €3 (14.00-18.00)
Είσοδος €5 (18.00-24.00)

Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι στην Πάφο
Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι διοργανώνει ο Πολιτιστικός Χώρος «Τεχνόπολις 20» στην Πάφο, όπου φιλοξενεί καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργούς, αλλά και εθελοντικούς οργανισμούς σε ένα όμορφο εορταστικό περιβάλλον.

Στο παζαράκι θα βρείτε χειροποίητες δημιουργίες όπως κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, γλυκά, τσάντες, βιβλία, εσάρπες και όχι μόνο ιδανικά για τα δώρα των γιορτών, ενώ παράλληλα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στο καφενείο του Τεχνόπολις 20 καθώς και τα σπιτικά γλυκά που προσφέρει.

Στις 12.00. παιδική χορωδία θα τραγουδήσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ στις 15.00 τα παιδιά θα μπορούν δωρεάν να απολαύσουν αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών.

Info
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, Τεχνόπολις 20, από 10.00-17.00
Λεωφ. Νικολάου Νικολαϊδη 18, Πάφος
Περισσότερες πληροφορίες 70002420 , info@technopolis20.com


ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΦΥΣΗ

Πεζοπορία με τους Cyprus Strollers
Οι Cyprus Strollers επισκέπτονται το όρος Αδελφοί, για μια συναρπαστική πεζοπορία μήκους 11 χλμ, διάρκειας 3 ωρών περίπου. Η διαδρομή ξεκινά από την Ασίνου, σε υψόμετρο περίπου 500 μ, περνά ένα μαγευτικό πευκοδάσος, ανεβαίνει σε υψόμετρο 650 μ, φτάνει στο χωριό Άγιος Θεόδωρος στην κοιλάδα της Σολέας, και επιστρέφει από το ίδιο μονοπάτι. Ο βαθμός δυσκολίας είναι 2 (μέτριο).

Οι Cyprus Strollers είναι ένας νέος πεζοπορικός όμιλος που ξεκίνησε δραστηριότητα τον Οκτώβριο του 2014 και δημιουργήθηκε από τον Ξενοφώντα Χασάπη. Το πλαίσιο δράσης στηρίζεται στο επιτυχημένο μοντέλο των Athens Strollers, που ίδρυσε ο ίδιος στην Αθήνα το 2009.

Απευθύνονται σε άτομα που επιθυμούν να:
• Γυμνάζονται το σαββατοκύριακο, πεζοπορώντας
• Ανακαλύψουν τις ομορφιές της κυπριακής φύσης
• Πεζοπορούν, παρέα με άλλα άτομα.

Οι Cyprus Strollers διοργανώνουν μία εξόρμηση την εβδομάδα μέχρι και Μάιο. Οι πεζοπορίες γίνονται Σάββατο ή Κυριακή, εκ περιτροπής. Οι πεζοπορίες ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται με γεύμα (προαιρετικό) σε ταβέρνα ή συνδυάζονται με πικνίκ, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Αρκετές πεζοπορίες έχουν διάρκεια μεταξύ 2 και 3 ωρών. Στην ανακοίνωση οδηγιών για κάθε πεζοπορία αναφέρεται ο βαθμός δυσκολίας. Οι πλείστες πεζοπορίες είναι κατάλληλες για άτομα που έχουν καλή υγεία, καλή καρδιά και καλή φυσική κατάσταση. Μερικές πεζοπορίες διαρκούν περισσότερο από 3 ώρες και περιλαμβάνουν εντονότερη άσκηση, που περιλαμβάνει ανηφόρες. Αυτές περιγράφονται με βαθμό δυσκολίας 3 και απευθύνονται σε άτομα που έχουν δοκιμαστεί σε αντίστοιχες εξορμήσεις και πολύ καλή υγεία και φυσική κατάσταση.

Η συμμετοχή στους Cyprus Strollers είναι χωρίς χρέωση. Πληρώνετε μόνο την κατανάλωσή στην ταβέρνα, εφόσον επιλέξετε να συμμετάσχετε.

Οι Cyprus Strollers χρησιμοποιούν την αγγλική ως γλώσσα γραπτής επικοινωνίας και προσελκύουν φίλους από διάφορες εθνικότητες, κάτι που κάνει τις συνομιλίες πιο ενδιαφέρουσες. Όμως, στις πεζοπορίες και στα γεύματα οι συμμετέχοντες μιλούν ελεύθερα όποια γλώσσα προτιμούν.

Info
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015
Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 09.45
Συμμετοχή Δωρεάν.
Περισσότερες πληροφορίες Ξενοφών Χασάπης 97613720
Για το πρόγραμμα εξορμήσεων http://cyprus-strollers.org/activities-schedule
Λεπτομερείς οδηγίες για κάθε πεζοπορία http://cyprus-strollers.org/activities-description/.


ΑΝ ΘΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

25 χρόνια χωρίς τον «Πρίγκιπα»
Στις 6 Δεκεμβρίου του 1990, ακριβώς 25 χρόνια πριν, ήταν η τραγική μέρα που το ελληνικό rock έχασε ένα από τα πιο λαμπρά του αστέρια.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Παύλου Σιδηρόπουλου και την κοινή αγάπη και σεβασμό προς την μουσική του, ο Πάνος Μουζουράκης συναντάει πέντε εκλεκτούς μουσικούς της Κύπρου για να συμπράξουνε στη σκηνή του Downtown Live σε μια εκρηκτική συναυλία.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για το κυπριακό κοινό να απολαύσει έναν από τους πιο εκρηκτικούς έλληνες performers των τελευταίων χρόνων, να τραγουδά την μουσική του «Πρίγκιπα» του ελληνικού ροκ.

Τον Πάνο Μουζουράκη θα πλαισιώσουν οι, Μανώλης Βουράκης (κιθάρα), Λοίζος Παφίτης (κιθάρα), Νικόλας Μελής (πλήκτρα), Μάριος Μιχαήλ (μπάσο), Στέφανος Μελετίου (τύμπανα).

Info
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, Downtown Live
Εμμανουήλ Ροΐδη 2, Έγκωμη, Λευκωσία
Είσοδος €15
Πληροφορίες, κρατήσεις 99 810011
Προπώληση εισιτηρίων Downtown Live (99 810011), καταστήματα Music Gallery (22466644)
www.facebook.com/events/1630061290577722


ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ

Γιώργος Ξηντάρης & Κατερίνα Τσιρίδου
Ο Γιώργος Ξηντάρης (φωτο) και η Κατερίνα Τσιρίδου ενώνουν δυνάμεις για να μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι σε ρεμπέτικα και λαϊκά μονοπάτια και υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη γλέντι.

Μαζί τους ο Θοδωρής Ξηντάρης (μπουζούκι-φωνή) ,ο Νίκος Πρωτόπαπας (κιθάρα-φωνή) και η Άννα Αριστείδου (βιολί)

Info
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης, στις 22.00
Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 17, Λευκωσία
Κρατήσεις 22664697
Εισιτήριο €15 (προπώληση) Tickethour Cy
Με την αγορά εισιτηρίων θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται τηλεφωνική κράτηση τραπεζιού


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗ JAZZ

Jazz βραδιές στο Deloubak Espresso Cuisine Co.
Βραδιές με ζωντανή μουσική για τους λάτρεις της jazz διοργανώνει το Deloubak Espresso Cuisine Co. Κάτω από την κοινή αντίληψη των ιδιοκτητών ότι η καλή μουσική οφείλει να είναι προσβάσιμη σε όλους.

Απόψε φιλοξενεί τους χαρισματικούς Renat Νourmanchin στο πιάνο, και το Νεόφυτο Σπυρίδη στο σαξόφωνο σ’ ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει σύγχρονες ερμηνείες μερικών από τα πιο κλασικά μουσικά στυλ της jazz, ενώ δεν θα λείψουν μελωδίες και μουσικές από εξωτικούς προορισμούς του κόσμου!

Info
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, Deloubak Espresso Cuisine Co. στις 19.00
Θερμοπυλών 28, Πάφος
Τηλ. 26101828
https://www.facebook.com/Deloubakespressocompany/ για τις επόμενες εμφανίσεις


ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ (Πρεμιέρες)

Ουζερί Τσιτσάνης
Tο δράμα εποχής είναι ένα από τα μεγάλα ελληνικά στοιχήματα της σεζόν. Ο Μανούσος Μανουσάκης κάνει το πιο φιλόδοξο κινηματογραφικό βήμα της καριέρας του διασκευάζοντας το μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, σε μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών που μας μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη της περιόδου της Κατοχής κι έχει στο καστ της την αφρόκρεμα της νέας γενιάς ηθοποιών.

Ο Γιώργος, κουνιάδος του Βασίλη Τσιτσάνη, ερωτεύεται παράφορα την Εβραία Εστρέα κόντρα στο ζοφερό κλίμα της Κατοχής. Μαζί με τον Τσιτσάνη ανοίγουν ένα ουζερί στην οδό Παύλου Μελά, όπου ο συνθέτης βρίσκει την ευκαιρία να συνθέσει τα πιο γνωστά τραγούδια του. Κι ενώ οι ναζί κλιμακώνουν τις διώξεις τους, οι δυο νέοι θα ζητήσουν τη βοήθεια του διάσημου συνθέτη για να μπορέσουν να ξεφύγουν.

Σκηνοθέτης: Μανούσος Μανουσάκης
Πρωταγωνιστούν: Αντρέα Κωνσταντίνου, Χάρη Φραγκούλη, Γιάννη Στάνκογλου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου

K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus) 19.30, 22.15
K Cineplex 3 (Λευκωσία) 19.30, 22.15
K Cineplex 3 (Λεμεσός) 19.30, 22.15
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 19.30, 22.15
K Cineplex 5 (Kings Avenue - Πάφος) 19.30, 22.15
RIO 2 22.00
RIO 3 19.45


Mune
Ο Mune είναι ένας μικρός Φαύνος που επιλέγεται κατά λάθος ως ο νέος Φρουρός του Φεγγαριού, υπεύθυνος για τον ερχομό της νύχτας και την προστασία του κόσμου των ονείρων. Μετά από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων, ο πλανήτης βυθίζεται στο σκοτάδι, και ο Mune και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μία εκπληκτική αποστολή που θα αποκαλύψει τα μυστικά του Φεγγαριού και του Ήλιου και θα τους κάνει θρύλους για πάντα!

Σκηνοθέτες: Alexandre Heboyan, Benoît Philippon

(GR)
K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus) 17.30 σαββατοκύριακο επίσης 11.10, 13.15, 15.30
K Cineplex 3 (Λευκωσία) 17.30 σαββατοκύριακο επίσης 15.30
K Cineplex 3 (Λεμεσός) 17.30 σαββατοκύριακο επίσης 15.30
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 17.30 σαββατοκύριακο επίσης 15.30
K Cineplex 5 (Kings Avenue - Πάφος) 17.30 σαββατοκύριακο επίσης 11.10, 13.15, 15.30
RIO 1 μόνο σαββατοκύριακο 15.30, 17.30


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Λεωφορείο ο Πόθος» από το Θέατρο Λέξη (Πρεμιέρα)
Το Θέατρο Λέξη παρουσιάζει το διαχρονικό αριστούργημα «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσι Ουϊλλιαμς, σε σκηνοθέσία της Αλίκη Δανέζη-Knutsen. Ένα έργο για την απώλεια, τη μοναξιά, τη χαμένη νιότη, το χαμένο παρελθόν, τον πόθο, τον θάνατο, τον αποκλεισμό των αδύναμων και ρομαντικών από έναν κόσμο βίαια σκληρό.

Λεωφορείο. Στάση. Πόθος. Στάση. Νεκροταφείο. Ηλύσια Πεδία. Μια φτωχογειτονιά στη Νέα Ορλεάνη. Η Μπλανς καταφθάνει για να επανασυνδεθεί με ό,τι τη συνδέει με ένα αμετάκλητα χαμένο παρελθόν. Θα συναντήσει αυτόν που θα της διαλύσει το παρελθόν της και θα θρυμματίσει κάθε ελπίδα για να ξαναφτιάξει το μέλλον της. Είναι ευαίσθητη, ευάλωτη, ντελικάτη, ρομαντική, ανασφαλής, της αρέσει η ποίηση και η τέχνη, της αρέσει το ημίφως, αναζητά μαγεία και όχι ρεαλισμό, θέλει διαρκώς φροντίδα και προστασία.

Ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι είναι δυνατός σωματικά, με μιαν ακραία σεξουαλικότητα, με αυτοπεποίθηση, με μια σχεδόν έμφυτη αγένεια και σκληρότητα, φωνάζει, απαιτεί, πίνει, παίζει χαρτιά, βρίζει, χτυπάει. Η σύγκρουσή τους είναι αναπόφευκτη και πολυεπίπεδη: κοινωνική, ταξική, ιδεαλιστική, σεξουαλική. Η σύγκρουση των δύο αυτών κόσμων, της πραγματικότητας και της φαντασίας, είναι βίαιη και δεν αφήνει καμιά ελπίδα επιβίωσης της ρομαντικής Μπλανς. Ο σωματικός βιασμός της από τον Στάνλεϊ φέρνει αναπόφευκτα την ψυχική της κατάρρευση.

Έχοντας χάσει κάθε επαφή πια με την πραγματικότητα, η Μπλανς οδηγείται στο άσυλο, στηριζόμενη στον τελευταίο «άντρα-προστάτη»: τον γιατρό που την οδηγεί στον τελικό της προορισμό, στο «απομονωτήριο» των ψυχικά ασθενούντων. Μέσα από την πάλη της Μπλανς και του Στάνλεϊ, ο Williams δείχνει για ακόμη μια φορά ότι στη σύγχρονη εποχή, οι Στάνλεϊ είναι που τελικά επιβιώνουν και όχι οι Μπλανς.

Το «Λεωφορείο ο Πόθος» γράφτηκε το 1947 από τον Τένεσι Ουϊλλιαμς και παρουσιάστηκε στο Barrymore Theatre της Νέας Υόρκης. Παρέμεινε στο Broadway για δύο ολόκληρα χρόνια, σημειώνοντας το ρεκόρ των 855 παραστάσεων και χάρισε στον συγγραφέα το Drama Critics Circle Award και το πρώτο του PulitzerPrize. Η κινηματογραφική εκδοχή του έργου σε σκηνοθεσία Kazan το 1951 δημιουργεί ρόλους πρότυπα για τους χαρακτήρες της Μπλανς και του Στάνλεϊ, μέσα από την ερμηνεία της Vivien Leigh και του Marlon Brando. Η ταινία κερδίζει, μέσα από δώδεκα υποψηφιότητες, τέσσερα Βραβεία Όσκαρ: Α΄ και Β΄ γυναικείου ρόλου, Β΄ αντρικού ρόλου και ασπόμαυρης καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Μέχρι σήμερα, το Λεωφορείο ο πόθος θεωρείται ίσως το δημοφιλέστερο αμερικανικό έργο, με περισσότερες από 20.000 παραγωγές στην πολύχρονη πορεία του.

Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη-Κnutsen
Μετάφραση: Μανώλης Δούνιας
Σκηνικά: Έλενα Κατσούρη
Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά
Φωτισμοί: Γιώργος Λάζογλου
Κίνηση: Αλέξης Βασιλείου
Μουσική Eπιμέλεια: Ανδρέας Μιχαλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Φιλιππίδου

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν:
Χριστίνα Παυλίδου - Μπλανς Ντιμπουάι
Νίκος Πουρσανίδης – Στάνλεϊ Κοβάλσκι

Τους άλλους ρόλους ερμηνεύουν:
Γιολάντα Χριστοδούλου, Στράτος Σωπύλης, Άννα Παπαγεωργίου, Ευαγόρας Θεοδοσίου, Ιωάννης Χαραλάμπους, Έλενα Κούση, David Aναστασίου

Info
Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, 20.00
Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 57, Λατσιά
Πληροφορίες 70000146
Παραστάσεις Παρασκευή και Σάββατο στις 20.00 και Κυριακή στις 18.00
Εισιτήρια στα περίπτερα soeasy και στην ιστοσελίδα www.soldout-tickets.com.cy.


«Η Συλλογή» & «Σπασμένα» στην ΕΘΑΛ
Με το βραβευμένο, στο Β’ Διαγωνισμό Θεατρικού Μονόπρακτου στη μνήμη Κωστή Κολώτα, έργο του κύπριου Γιάννη Αγησιλάου «Η Συλλογή», ολοκληρώνεται θεατρικά το 2015 για την ΕΘΑΛ, που συμπληρώνει 27 δημιουργικά χρόνια λειτουργίας και 137… πρεμιέρες, από τα τέλη του 1988 μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Αγησιλάου, γεννήθηκε στο Χλώρακα της Πάφου και είναι αρχιτέκτονας. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται έργο του στη κυπριακή σκηνή. Το 1998-1999, στο Θέατρο ΈΝΑ παρουσιάστηκε «Το Σπίτι της Οδού Μουσών» ενώ το 2013, το έργο του «Καρντάς Αδελφέ Μου» παρουσιάστηκε με τη μορφή αναλογίου από το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στη κοινή εκδήλωση παρουσίασης Ε/Κ και Τ/Κ θεατρικών έργων.

Στη «Συλλογή» πρωταγωνιστούν ο Φίλιππος Σοφιανός και ο Στέλιος Ανδρονίκου.

Παράλληλα, σε ενιαία παράσταση, θα παρουσιαστεί και το πρώτο θεατρικό πόνημα της Κωνσταντίας Σωτηρίου (προϊόν του Προγράμματος PLAY ON) με τίτλο «Σπασμένα», θέλοντας με αυτό τον τρόπο η ΕΘΑΛ να ενισχύσει τη προσπάθεια του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και του ΘΟΚ που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο τομέα της θεατρικής συγγραφής και να παρουσιάσει μια νέα συγγραφέα που δείχνει με αυτό το πρώτο της, αρκετά πρωτότυπο, έργο πως υπόσχεται πολλά και που εξέδωσε πρόσφατα το πρώτο της μυθιστόρημα στην Ελλάδα με τίτλο «Η Αϊσε Πάει Διακοπές».

Πρωταγωνιστούν ο Φώτης Γεωργίδης και η Μαρία Φιλίππου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΘΑΛ, Μηνάς Τίγκιλης
Τα σκηνικά ο Γιώργος Παπαδόπουλος
Τη μουσική συνθέτει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Το σχεδιασμό των φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης

Info
Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ
Λεωφ. Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Λεμεσός
Τηλ. 25877827
Οι παραστάσεις ξεκινούν Παρ-Σαβ στις 20.30 και την Κυριακή στις 18.30


ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ DESIGN

«the re-cover project» - Έκθεση design στο City Plaza
To arcube studio παρουσιάζει το «the re-cover project» μια συλλογή επίπλων του μοντερνιστικού ρεύματος 50s-70s, τα οποία συστήνονται ξανά στο κοινό σε ένα δεύτερο κύκλο ζωής με ενσωμάτωση σύγχρονων σχεδιαστικών στοιχείων.

Η ιδέα αυτή της ανά-κάλυψης, της αποκατάστασης, της επαν-επένδυσης επίπλων που έχουν απαξιωθεί και εγκαταλειφθεί σε αποθήκες, εγκαταλελειμμένα κτίρια, παλαιοπωλεία ακόμα και στα σκουπίδια, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την χρήση υφασμάτων που έχουν σχεδιαστεί από το arcube studio.

Τα σχέδια εκτυπώνονται με τη μέθοδο του digital printing και είναι εμπνευσμένα από τη γεωμετρία, τη γεωλογία, τη χαρτογραφία, τη φωτογραφία και την παραδοσιακή τέχνη λαών από όλο τον κόσμο. Το τελικό αποτέλεσμα φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα διάλογο μεταξύ των δύο χρονικών περιόδων, να συστήσει ξανά στο κοινό το σχεδιαστικό ρεύμα κυρίως του μοντερνισμού με χαρακτηριστικά και τεχνικές του σήμερα.

Αποκατάσταση επίπλων – Σχεδιασμός υφασμάτων: Παναγιώτης Στέλικος
To «the re-cover project» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο City Plaza, στα πλαίσια του Nicosia Pop-Up Festival 2015.

Όλα τα εκθέματα είναι μοναδικά και θα είναι προς πώληση.

Info
Εγκαίνια Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, City Plaza, 18.00-21.00
City Plaza, κατ. 102, Pop-Up 16, 1ος όροφος, Λεωφ. Μακαρίου, Λευκωσία
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2015
Ώρες λειτουργίας
Τρίτη – Παρασκευή 13.30-20.00
Σάββατο – Κυριακή 10.30-13.30 & 15.00-20.00
Επικοινωνία
Παναγιώτης Στέλικος 99766749, 22252300
stelikos@arcubestudio.com
https://www.facebook.com/recoverproject/?fref=ts
www.therecoverproject.com


ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η «Σταχτοπούτα» από την Alpha Square (Πρεμιέρα)
Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια όλων των εποχών παρουσιάζει η Alpha Square αυτά τα Χριστούγεννα.

Η ζωή της Μαργαρίτας είναι πολύ σκληρή αφού η μητριά της, μαζί με τις δύο της κόρες, την προσβάλλει και την ταλαιπωρεί καθημερινά. Την αναγκάζουν να κάνει όλες τις δουλειές στο σπίτι και την ονόμασαν «Σταχτοπούτα» από τις στάχτες που έχει στο πρόσωπο. Όταν ο Πρίγκιπας Αγησίλαος ο Τρίτος προσκαλεί όλο το χωριό στον Μεγάλο Χορό στο Παλάτι του, η Σταχτοπούτα παραμένει στο σπίτι, μόνη και δυστυχισμένη. Μέχρι που μια απρόσμενη επίσκεψη θα αλλάξει τη ζωή της...!

Ο Ανδρέας Αραούζος διασκευάζει και σκηνοθετεί το κλασικό παραμύθι (αρχικά «Cendrillon» του Charles Perault, 1697) με άφθονο χιούμορ και, πρωτίστως, ευαισθησία στα μηνύματα της ιστορίας. Ο Θοδωρής Οικονόμου (με πρόσφατες δουλειές την «Οδύσσεια» τού Bob Wilson και την «Πιάφ» στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος) γράφει έξι τραγούδια για την «Σταχτοπούτα» σε στίχους του Σταύρου Σταύρου («Ο Μικρός Πρίγκιπας»). Σκηνικά και κοστούμια σχεδιάζει ο Γιώργος Γιάννου.

Την Σταχτοπούτα υποδύεται η Νίκη Δραγούμη, τον Πρίγκιπα ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους, την κακιά μητριά (όπως και την καλή νεράιδα!) η Άννα Γιαγκιώζη, τον κυνικό υπηρέτη τού Πρίγκιπα ο Θανάσης Δρακόπουλος και τις κακές αδερφές η Μαρίνα Βρόντη και η Χριστίνα Κωνσταντίνου.

Ένα παραμύθι μουσικό και κωμικό για μικρούς και μεγάλους, από 5 έως 105!

Info
Πρεμιέρα Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 , Μελίνα Μερκούρη
Λεωφόρος Αθηνάς, Λευκωσία
Εισιτήρια €9
www.tickethour.com.cy και σε όλα τα σημεία ACS courier
Πληροφορίες 7777 7040
www.alphasquare.com.cy
www.facebook.com/alphasquare

Οι παραστάσεις ξεκινούν το Σάββατο στις 16.00 και την Κυριακή στις 11.00 & 16.00


Ο Τζακ και η Φασολιά
Οι νικητές του βραβείου «Edinburgh Fringe First», Rubber Ear Productions, παρουσιάσουν την νέα κωμωδία τους «Jack and the Beanstalk» (ο Τζακ και η Φασολιά) για όλη την οικογένεια.

Η ιστορία βασίζεται στο παραδοσιακό παραμύθι αλλά με ένα 'twist' κυπριακό.

H παράσταση είναι στα αγγλικά

Info
Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, Άνω Πόλις
Νικολάου Έλληνα 24, Πάφος
Τηλ 26944333
Εισιτήριο €15
Για εισιτήρια, κρατήσεις,πληροφορίες 99908434, 99069074, rubberear.wordpress.com
Προπώληση επίσης στο Hearn's Bookshop, Κόλπος Κοραλίων, 26622441
Cartridge World στην Πάφο 77777785

Σάββατο δύο παραστάσεις στις 12.00 & 16.00
Κυριακή δύο παραστάσεις στις 12.00 & 19.30


Τα Στρουμφάκια
Παιδική παράσταση για όλη την οικογένεια με Τα Στρουμφάκια, τη φανταστική κοινότητα από μικρά γαλάζια πλάσματα τα οποία ζουν στο Στρουμφοχωριό μέσα στο δάσος.

Τα στρουμφάκια έγιναν περισσότερο γνωστά κατά την δεκαετία του 1980, μέσα από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων.

Info
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, Θέατρο Οθέλος
Θεσσαλονίκης 19, Λεμεσός
Ώρες Παραστάσεων 15.00 & 16.30
Εισιτήριο €10
Προπώληση στα ταμεία του θεάτρου καθημερινά (10.00-18.00
25 363811 και 99 440277)

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, Θέατρο Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Λεωφ. Εγκωμης 46, Μακεδονίτισσα, Λευκωσία
Ώρες Παραστάσεων 11.00 , 15.00 και 16.30.
Εισιτήριο €10
Προπώληση στο 99 440277 και μισή ώρα πριν την παράσταση από τα ταμεία του θεάτρου


«Θέατρο για κλόουν» - Παιδική Σκηνή Σατιρικού
Το αριστουργηματικό έργο του Φρίντριχ Βέχτερ παρουσιάζεται από την Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, στη τελευταία του παράσταση. Μια φαντασμαγορία χρωμάτων και μουσικής περιβάλει όλη την παράσταση, ενώ προβολές με κλόουν στο τσίρκο, μεταφέρουν τους θεατές σε ονειρικούς κόσμους. Είναι ένας ύμνος στην παιδική αθωότητα και φαντασία.

Σε ένα θεατρικό εργαστήρι για κλόουνς, σκηνοθέτης και κλόουν προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και των δυο για τον κόσμο του θεάτρου των κλόουν. Η αυταρχικότητα και η πειθαρχία του σκηνοθέτη κλόουν έρχονται αντιμέτωπες με τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των εκκολαπτόμενων κλόουν. Οι μαθητές-κλόουν με γνώμονα τη παιδική αθωότητα τους και τον κόσμο του ονείρου αντιδρούν στην παλιομοδίτικη σκηνοθεσία… Στο τέλος οι ήρωες πάντα νικάνε και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ.

Μια φαντασμαγορία χρωμάτων σκηνικού και κοστουμιών, με μια θαυμάσια μουσική τσίρκου, με ένα σκηνοθετικό συνεχές παιγνίδι επί σκηνής, ενώ οι χορογραφίες με πατίνια, κορδέλες, μπάλες, ταχυδακτυλουργίες, ζογκλερικά νούμερα μεταφέρουν τους θεατές σε ονειρικούς κόσμους.

Η σκηνοθέτις του έργου Μαριάννα Καυκαρίδου εικονοποίησε με ευφάνταστα τεχνάσματα κάθε ενεργητική έννοια του κειμένου: γκροτέσκο κινησιολογία, παντομίμα, αεικίνητη δράση των ηθοποιών, στοιχεία φαντασμαγορίας. Η παιγνιώδης σκηνοθεσία μετασχηματίζει σε σκηνές τα ονειρώδη υλικά του έργου. Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή της χορογράφου Εύας Παπαγεωργοπούλου, η οποία κωδικοποίεί απλουστευτικά τις χειρονομίες και τις σωματικές ενέργειες, ώστε να είναι αναγνωρίσιμες από το παιδικό κοινό.

Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου
Μουσική: Σάββας Σάββα
Σκηνικά-κοστούμια: Κώστας Καυκαρίδης
Χορογραφίες: Εύα Παπαγεωργοπούλου
Φωτισμοί: Βικέντιος Χριστιανίδης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Κορναράκης, Βασιλική Ανδρέου, Ζήνα Καυκαρίδου, Ανδρέας Ηλία, Ειρήνη Βύρα.

Info
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, Σατιρικό Θέατρο, 10.30
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά, Λευκωσία
Τηλ 22312940


ΑΝ ΘΕΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

The Performance Shop στη Σαριπόλου
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του καταστήματος πέρσι στη Λευκωσία στα πλαίσια του Pop Up Festival 2014, το Performance Shop της ομάδας .pelma.lia haraki, είναι και φέτος ανοικτό με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε ένα καινούριο χώρο στο κέντρο της Λεμεσού, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών από το χώρο των παραστατικών τεχνών και του Performance Art από Κύπρο και το εξωτερικό.

Η ιδέα του καταστήματος είναι ότι οποιοσδήποτε μπορεί να έχει άμεση επαφή με την πράξη της παράστασης, η οποία στο συγκεκριμένο πλαίσιο αντιμετωπίζεται ως εμπειρία και όχι ως θέαμα, ως πορεία προς την αυτογνωσία και όχι ως διασκέδαση, ως η απόλυτη πολυτέλεια της εποχής μας που δεν είναι άλλη από το να βιώσει κανείς κάτι που δεν μπορεί να επαναληφθεί!

Το The Performance Shop γενικά διαθέτει ιδιωτικές παραστάσεις (που απευθύνονται σε ένα άτομο), παραστάσεις κατά παραγγελία και παραστάσεις ‘ON DISPLAY’ δηλαδή στη βιτρίνα του καταστήματος. Οι ‘ON DISPLAY’ παραστάσεις θα γίνονται από φιλοξενούμενους καλλιτέχνες από Κύπρο και το εξωτερικό σε ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει όλο τον Δεκέμβριο και θα είναι δωρεάν για το κοινό αλλά και για τους περαστικούς. Παράλληλα θα διεξάγονται εργαστήρια αρχίζοντας από το Playformance Day για μικρά παιδιά. Όλο το πρόγραμμα των παραστάσεων και των εργαστηρίων μπορεί να το βρει κανείς με μία επίσκεψη στο κατάστημα ή στην ιστοσελίδα www.theperformanceshop.org

Οι καλλιτέχνες και οι συνεργάτες που θα συμμετέχουν στο κατάστημα είναι μεταξύ άλλων, οι Αλέξης Βασιλείου, Μάριος Ιωάννου, Δήμητρα Καλλίτση, Δέσποινα Καννάουρου, Νικόλας Κάσσινος, Πέτρος Κονναρή , Ειρήνη Κουρούβανη, Βανέσσα Κίρζη, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Αντώνης Λιβερόπουλος, Μαρίνα Μακρή, Αριάνα Μαρκουλίδου, Χριστίνα Παπακυριακού, Χριστίνα Πατσαλή, Κυριάκος Σπύρου, Στεργιανή Τσιτζιλώνη, Λία Χαράκη, Μαρία Χαραλάμπους , Γιάννης Χριστοφίδης και Acapella Solo Loop.

Info
Παρασκευή 4 - Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015, The Performance Shop
Σαριπόλου 14, Λεμεσός
Καθημερινά και σαββατοκύριακα εκτός Τετάρτης 10.00-13.30, 15.30-22.30
Τετάρτη 23+30 Δεκεμβρίου ανοικτό
Κρατήσεις 99261838
www.theperformanceshop.org
shoptheperformance@gmail.com
Facebook: The Performance Shop

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΝΕΦΙΛ

Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου εγκαινιάζει το νέο της οίκημα διοργανώνοντας ένα διήμερο masterclass με το βραβευμένο Κύπριο σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη και προσκαλεί άτομα του χώρου, ηθοποιούς, φοιτητές και σινεφίλ σε ένα μεγάλο πάρτι,

Το οίκημα έχει παραχωρηθεί στην ΕΣΚ από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Είναι ένα υπέροχο κτίριο στην Παλιά Λευκωσία το οποίο από εδώ και πέρα θα στεγάζει την ΕΣΚ, θα φιλοξενεί προβολές, εργαστήρια και θα αποτελεί γενικά τον χώρο συνεύρεσης και επικοινωνίας των ανθρώπων του σινεμά, της τηλεόρασης και των οπτικοακουστικών τεχνών.

Πρόγραμμα
Σάββατο
15.00 - 19.00 Ανάλυση και συζήτηση της ταινίας “Η Ψυχή στο Στόμα”
19.15 - 21.15 Προβολή της ταινίας “Σπιρτόκουτο”
21.15 Πάρτι εγκαινίων της στέγης της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου με μουσική, ποτό και φαγητό από τους Serial Grillers! ! !

Κυριακή
15.00-19.00 Ανάλυση και συζήτηση της ταινίας “Το Μικρό Ψάρι”

Info
Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, Οίκημα Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου
Είσοδος €20 / €10 για τα μέλη της ΕΣΚ / δωρεάν για φοιτητές με φοιτητική ταυτότητα
Οθέλλου 27, Λευκωσία (πίσω από εργοστάσιο Μιτσίδη - Πύλη Αμμοχώστου)
Οι ενδιαφερόμενοι στέλνουν email στο info@cyprusdirectors.eu για να δηλώσουν συμμετοχή.
Πληροφορίες 99431778
www.facebook.com/events/548584251960615/
www.youtube.com/watch?v=3ZiaSLoTvng
www.cyprusdirectors.com

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση