ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

1 στους 5 Αμερικανούς πιστεύουν τη θεωρία συνωμοσίας για την Taylor Swift και τον Biden

Η θεωρία συνωμοσίας ότι θα βοηθήσει τον Biden να επανεκλεγεί ξεκίνησε όταν έγινε ζευγάρι με τον Kelce.

Μαρία Καραμάνου

Η θεωρία συνωμοσίας που προέκυψε ηταν λίγο μετά την αποκάλυψη της σχέσης της Taylor Swift με τον σταρ του NFL, Travis Kelce. Κάποιοι δεξιοί ΜΜΕ άρχισαν να διαδίδουν αυτή τη θεωρία, ισχυριζόμενοι ότι η Swift συμμετέχει σε μια συνωμοσία για να βοηθήσει τον Joe Biden να επανεκλεγεί, μεταξύ άλλων ισχυρισμών όπως ότι «στήθηκε» το Super Bowl για να κατακτήσει το πρωτάθλημα η ομάδα του Κέλσι.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο Monmouth, το 18% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι πιστεύουν αυτή τη θεωρία συνωμοσίας. Παρατηρήθηκε ότι το 71% των πιστών σε αυτή τη θεωρία ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ενώ το 83% δήλωσε ότι πρόκειται να ψηφίσει τον Donald Trump στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Πάτρικ Μάρεϊ, διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Monmouth, δήλωσε ότι η ιδέα της συνωμοσίας με την Taylor βρίσκει υποστήριξη από ένα σεβαστό αριθμό υποστηρικτών του Trump. Ακόμη και πολλοί που δεν είχαν ακούσει προηγουμένως αυτή τη θεωρία, τη θεώρησαν πιστευτή μόλις ρωτήθηκαν.

Το γεγονός ότι η Swift υποστήριξε τον Biden στις προεδρικές εκλογές του 2020 είναι γνωστό, και φαίνεται ότι ο Λευκός Οίκος επιδιώκει να επαναληφθεί αυτή η υποστήριξη φέτος. Επίσης, πριν από το Super Bowl, είχε κυκλοφορήσει φήμη ότι η Swift θα έκανε κάποιου είδους παρέμβαση στο ημίχρονο για να υποστηρίξει τον Biden.

Η φωτογραφία του Joe Biden στην οποία τα μάτια του «πετούν» λέιζερ και το σχόλιο «Όπως το σχεδιάσαμε» προκάλεσε αντιδράσεις στο Twitter μετά τη νίκη των Chiefs. Αυτό το συμβάν είναι ένα παράδειγμα του πώς οι πολιτικοί και οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αντιδράσουν ή να αντιμετωπίσουν φήμες ή θεωρίες συνωμοσίας.

Όσο για τον Trump, έχει δηλώσει πως θα ήταν «προδοσία» από μέρους της Swift να στηρίξει τον Biden, επειδή η τραγουδίστρια έχει επωφεληθεί από νόμο για τα δικαιώματα από τις υπηρεσίες streaming, που πέρασε επί προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS