ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ημέρα της γης: Πόσο καθάρισε ο πλανήτης λόγω των lockdown

Τα αυτοκίνητα σταμάτησαν να κινούνται στους δρόμους, τα αεροπλάνα δεν πετάνε πια στους αιθέρες

Από το 1970 στις 22/04 γιορτάζουμε την μέρα της γης. 50 χρόνια πριν λοιπόν με στόχο την κινητοποίηση των κυβερνήσεων, επιχειρήσεων, οργανισμών και ανθρώπων για έναν πιο καθαρό πλανήτη άρχισε να γιορτάζεται η μέρα αυτή.

Φέτος λοιπόν με πολλές χώρες να έχουν προχωρήσει σε lockdown λόγω του κορωνοϊού κάτι μαγικό συνέβη. Η ατμόσφαιρα καθάρισε και η ρύπανση μειώθηκε αφού ο κόσμος μένει στο σπίτι του.

Στην Ιταλία υπάρχουν εικόνες που δείχνουν τα κανάλια της Βενετίας πιο καθαρά από ποτέ αφού δεν υπάρχουν τουρίστες και κόσμος στο σημείο ενώ το παρακάτω βίντεο δείχνει πόσο πιο καθαρός είναι ο αέρας μετά το lockdown.

Τα αυτοκίνητα σταμάτησαν να κινούνται στους δρόμους, τα αεροπλάνα δεν πετάνε πια στους αιθέρες και οι επιχειρήσεις έχουν μείνει κλειστές. Ήταν η ανάσα που περίμενε να πάρει η γη μας μετά από τόσο καιρό.

Στην Ινδία το Νέο Δελχί βιώνει την μακρύτερη περίοδο καθαρού αέρα που είχε ποτέ. Είναι η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σύμφωνα με την IQ AirVisual. Εδώ και σχεδόν ένα μήνα όμως η συγκέντρωση δηλητηριωδών σωματιδίων στον αέρα έχει πέσει περίπου στα μισά.

Ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και τα θετικά που έχει φέρειστον πλανήτη μας αυτή η πανδημία και ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο να συμβάλει έτσι ώστε ο πλανήτης μας να γίνει πιο καθαρός. Ας μην τον θεωρούμε δεδομένο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS