ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Επίθεση με βιτριόλι: Απούσα η κατηγορουμένη

Τι ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της

Το πρωί της Τετάρτης, λίγη ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της δίκης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι, έφτασε στα δικαστήρια φορώντας την ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπό της, λευκό καπέλο, αλλά και ειδικούς επιδέσμους στα χέρια της. Η ίδια περπάτησε αργά και με δυσκολία από το αυτοκίνητο έως το δικαστήριο, με τη βοήθεια των δικηγόρων της, ενώ δε θέλησε να κάνει καμία δήλωση παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που βλέπουμε δημόσια την Ιωάννα μετά τη σοκαριστική επίθεση που δέχτηκε πριν από 16 μήνες στην Καλλιθέα. Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που σόκαρε το πανελλήνιο ξεκινά έχοντας ως στόχο να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται. Αυτό καθώς η κατηγορουμένη έχει ήδη συμπληρώσει 15 μήνες προσωρινής κράτησης, με το όριο του 18μήνου να μην επιτρέπει άλλες καθυστερήσεις.

Η Ιωάννα ήταν έτοιμη να βρεθεί απέναντι στη γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή, η οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο.

Η κατηγορούμενη με γραπτή της δήλωση στην οποία έκανε γνωστή την πρόθεση της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι, Έφης Κακαράτζουλα, το να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα, ανέγνωσε ο πρόεδρος της δίκης.

Στην γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο» ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης .

Ο ίδιος σημείωσε πως η 36χρονη κατηγορούμενη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητάει μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση