ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Wait! What? Αυτή η αθλήτρια έκανε αυτό που κάνουν όλοι οι άντρες παίχτες και δέχτηκε ποινή

To όνομά της στις αθλητικές ιστοσελίδες αλλά και ως hashtag στο Twitter είδε να φιγουράρει τις τελευταίες ώρες η τενίστρια Alize Cornet και ο λόγος δεν ήταν η επιδόσεις της στο τερέν. 

Η αθλήτρια τένις σε αγώνα στα πλαίσια του αμερικανικού Όπεν άλλαξε όπως συνηθίζεται το μπλουζάκι της το οποίο ήταν μούσκεμα από τον ιδρώτα, με ένα άλλο κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, αλλά όταν βρέθηκε στο γήπεδο συνειδητοποίησε ότι το είχε φορέσει ανάποδα και με μια γρήγορη κίνηση το φόρεσε σωστά.

Δεν πέρασε αρκετή ώρα όμως μέχρι να αντιληφθεί ότι η κίνησή της αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητή να της επιβάλει ποινή παραβίασης κώδικα.Η απόφαση του Rask προκάλεσε ένα κύμα κριτικής με τους θεατές να σημειώνουν ότι οι άνδρες παίκτες συχνά αλλάζουν ή αφαιρούν τα πουκάμισά τους μεταξύ των παιχνιδιών και περιφέρονται γυμνοί.

O Novak Djokovic γυμνός κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το γεγονός προκάλεσε φυσικά τεράστιο σάλο και έφτασε μέχρι την παγκόσμια ομοσπονδία τένις η οποία κατακεραύνωσε την απόφαση του διαιτητή. Στο πλευρό της αθλήτριας βρέθηκαν και γνωστοί αθλητές τένις ενώ η είδηση συνοδευόταν με τις λέξεις« σεξισμός και υποκρισία». Μια δήλωση του WTA ανέφερε ότι η απόφαση του διαιτητή δεν βασίστηκε σε δικό τους κανόνα καθώς δεν υπάρχει περιορισμός στην αλλαγή ενδυμάτων στο τερέν και πρόσθεσε ότι η Alize δεν έκανε τίποτα λάθος. 

Όταν μάλιστα το ζήτημα έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις οι διοργανωτές αναγκάστηκαν με δήλωσή τους να σημειώσουν ότι η απόφαση ήταν λανθασμένη και η Cornet δεν θα τιμωρηθεί.

«Όλοι οι παίκτες μπορούν να αλλάζουν τα πουκάμισά τους όταν κάθονται στην καρέκλα παίκτη. Διευκρινίσαμε την πολιτική για να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποινή. Ευτυχώς, αξιολογήθηκε μόνο μια προειδοποίηση χωρίς περαιτέρω ποινή».   «Οι γυναίκες αν επιλέξουν, μπορούν επίσης να αλλάζουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κοντά στο γήπεδο, όταν είναι διαθέσιμοι», προστίθεται στην ανακοίνωση με την οποία ζητείται συγγνώμη.  

Να σημειώσουμε ωστόσο ότι στη φωτογραφία που ακολουθεί φαίνεται ότι η αθλήτρια δεν φορούσε τίποτα περισσότερο μέσα από την μπλούζα από το αθλητικό της μπουστάκι το οποίο μόνο προκλητικό δεν ήταν. 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση