ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Το συγκλονιστικό μήνυμα της Angelina Jolie για τα παιδιά στην Ουκρανία

'' Δεν υπάρχει κανένα νόημα για τέτοια ζημιά στα παιδιά, που ξεπερνά τη σωματική βλάβη μέχρι τις συναισθηματικές και ψυχικές εκδηλώσεις του τραύματος''

Η Angelina Jolie βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ουκρανία για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα του πολέμου ως απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών. Η ηθοποιός μοιράστηκε μάλιστα μια σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν θα λέγαμε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου αλλά και τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε και η ίδια κατά την παραμονή της στο Λβιβ.

Διαβάστε εδώ: Η στιγμή που η Jolie τρέχει σε καταφύγιο ενώ ηχούν οι σειρήνες στην Ουκρανία

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε μία ιστορία με την «πέτρα» που κρατούσε ένα μικρό κορίτσι, στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα για τις δυσκολίες που βιώνουν τα παιδιά κατά την διάρκεια του πολέμου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

«Ενώ ήμουν στο Λβιβ πριν από λίγες μέρες, μου έδειξαν μια “ειδική πέτρα” που βρήκε ένα μικρό κορίτσι. Το κοριτσάκι που το βρήκε δεν κατάλαβε ότι η πέτρα με την οποία έπαιζε ήταν στην πραγματικότητα ένα απομεινάρι από θραύσμα βόμβας. Πάνω στην παλάμη του χεριού, είναι οδοντωτό και πιο βαρύ από ό,τι θα περίμενε κανείς. Η λάμψη και η ασυνήθιστη φύση του μάλλον τράβηξε το βλέμμα του παιδιού.

Όταν μια βόμβα ή οβίδα εκρήγνυται, αιχμηρά θραύσματα μετάλλου σκίζουν τα σώματα εκείνων που βρίσκονται κοντά στο σημείο πρόσκρουσης. Σε πολλά από τα παιδιά που συνάντησα από τον βομβαρδισμό του σιδηροδρομικού σταθμού Kramatorsk αφαιρέθηκαν πρόσφατα κομμάτια από θραύσματα – μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Τα θραύσματα κοντά σε ζωτικά όργανα ήταν πολύ επικίνδυνα για να αφαιρεθούν και παρέμειναν μέσα σε ορισμένα από τα σώματα των παιδιών. Δεν υπάρχει κανένα νόημα για τέτοια ζημιά στα παιδιά, που ξεπερνά τη σωματική βλάβη μέχρι τις συναισθηματικές και ψυχικές εκδηλώσεις του τραύματος.

Ο αγώνας για τον τερματισμό ενός πολέμου, όπως αυτός που υφίστανται στην Ουκρανία, είναι ένας αγώνας για τον περιορισμό του αριθμού των θυμάτων που σκοτώνονται, τραυματίζονται, εκτοπίζονται και πληγώνονται καθημερινά», έγραψε στην δημοσίευση της.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση